Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZADOVOLJAN

Dinkić: Velika mi je čast da i dalje zastupam interese Srbije!

Autor: Tanjug | 25.08.2013 - 21:01:00h | Komentara: 5

Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je danas da mu je velika čast što će biti u prilici da i dalje zastupa interese Srbije u saradnji sa Emiratima i da će nastojati da prijateljstvo s porodicom šeika Muhameda i drugim uticajnim ljudima usmeri u korist gradjana Srbije, preneo je RTS.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

Dinkić saopštava da nije važno što više neće biti ministar u vladi, već da je važno da pomogne da što više investicija dodje u sve regione Srbije i da se što više ljudi zaposli, naveo je RTS.


On se i zahvalio prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

Vlada Srbije donela je jutros rešenje kojim je Vučić imenovan za predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Dinkić za zamenika predsednika, saznaje Tanjug.

Vlada je, kako Tanjug saznaje, Dinkića imenovala na Vučićev predlog, a prvi potpredsednik vlade je tu tačku lično stavio na dnevni red i objasnio ministrima da su Emiraćani izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Dinkićem i da se oni vezuju za ljude, a ne za funkcije.

Vlada je jednoglasno prihvatila predlog da Vučić i Dinkić budu ovlašćeni da zajedno nastave da vode saradnju sa UAE.

Saradnja sa Emiratima je od strateškog značaja za Srbiju, jer se nakon uspostavljanja partnerstva izmedju Etihada i Jata, iz te prijateljske zemlje u narednom periodu očekuju ogromne investicije, a deo njih je upravo Dinkićev tim u velikoj meri već pripremio.

Kako je navedeno u obrazloženju vladinog rešenja, sporazumom o saradnji vlada Srbije i UAE od 17. februara predvidjeno je da će potpisnice sporazuma osnovati komitet i/ili potkomitete koji će se baviti temama koje su predmet sporazuma ili drugim temama o kojima će se dve strane sporazumeti.

Zadatak komiteta bi bio da utvrdi ciljeve i načine uspostavljanja saradnje sa nadležnim organima i institucijama UAE i predloži preduzimanje aktivnosti za privlačenje i finansiranje inesticionih projekata i drugih projekata od značaja za unapredjenje privrede Srbije, a naročito u oblastima odbrane, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija i saobraćaja.
Poslednji komentari
  • Una Vreme: 25.08.2013 22:02h

    Uzas!!! Pa jeli ovo rekonstrukcija. Vucicu razocarao si narod

  • zoran Vreme: 25.08.2013 22:32h

    Barem da sjasi Kurta, da uzjasi Murta... a sada i KURTA I MURTA zajedno zajahali. Moze li se to izdrzati narode?

  • zambija Vreme: 26.08.2013 00:40h

    rece lik i ostade ziv! al, su ga zeznuli, hahhahahahahaha, ni manje ni vise nego da posluje sa emiratima, jer toboze, oni ga traze, hahhahahahahahahahhahaa!!!!tesko tebi srbijo!!!!!!

  • drnde Vreme: 26.08.2013 00:52h

    zbogom pameti, zbogom vucicu. ako neko nezna kako da sam sebe unisti - evo primera.

  • suzi Vreme: 27.08.2013 02:14h

    Vucicu, ovaj pogresni korak pamtices dok si ziv, jer ti nije bilo dovoljno tude lupanje glave o Dinkica, pa ces morati sam da iskusis. Steta. A zelela sam ti sve najbolje. Jedino sto nisi znao da macka ima samo devet zivota za razliku od Dinkica. Nikad vise moj glas, niti bilo ko, ko podrzva .........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP