Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

FABRIKA TALENATA G17 PLUS VLADA I PORED IZBORNOG PORAZA

Dinkićeve žene ponovo jašu!

Autor: Ivana Klajić | 04.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 10

Posle ulaska Ksenije Milivojević Milenković u Vladu Srbije i smeštanja Verice Kalanović u direktorsku fotelju Luke Beograd, u priličnoj meri je zaokruženo zbrinjavanje kadrova Mlađana Dinkića od izbornog debakla njegovog političkog projekta.

Ksenija  Milivojević, Verica Kalanović, Suzana Grubješić i Snežana Samardžić

Ksenija Milivojević, Verica Kalanović, Suzana Grubješić i Snežana Samardžić

Nekada udarna Dinkićeva pesnica sa portparolskog mesta G17 plus Ksenija Milivojević Milenković imenovana je juče na sednici Vlade za v. d. direktora Kancelarije za evropske integracije, čime je praktično završen njen već četvorogodišnji mandat u srpskoj diplomatiji. Naime, ona je od 2011. obavljala dužnost zamenika šefa misije Srbije pri EU, uprkos tome što se u međuvremenu vlast promenila.

Dinkićeve došle čak do Strazbura!


Sezonu pretrčavanja kadrova G17 plus na sigurnije pozicije otvorila je Snežana Samardžić Marković, koja je 2012, u poslednjim mesecima svog ministarskog mandata, našla bolji posao u inostranstvu i smestila se u fotelju generalne direktorke Saveta Evrope za demokratiju u Strazburu. I druga potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić nastavila je posle izbora rad u Nemanjinoj 11, ali je sa potpredsedničkog mesta „spala“ na savetničko u kabinetu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića.

Kao što nije bila prepreka da predstavlja Srbiju u Briselu, tako tužba koju je protiv države Srbije pokrenula pred Sudom za ljudska prava u Strazburu očigledno nije prepreka ni za njen novi angažman u državnom aparatu. Ona je tužila Srbiju 2006. i traži odštetu od 100.000 evra jer joj je njena tadašnja stranka G17 plus, kako je rekla, nezakonito oduzela poslanički mandat u maju te godine na ime blanko ostavke koju je ranije potpisala.
Diplomatska misija u Briselu, koju upravo okončava, poverena joj je posle savetničke dužnosti koju je od 2007. do 2011. obavljala za tadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Đelića u vladama u kojima su DS i G17 plus bili koalicioni partneri. Kako je našem listu potvrđeno u DS-u, ona nikada nije bila član te stranke.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Vesna Lalić


Otkud baš ona u ovakvoj kombinatorici Vlade koju vode naprednjaci, nismo uspeli da saznamo jer se nije javljala na redakciji poznati broj telefona, a u Kancelariji još ne znaju kada će se nova direktorka pojaviti na svom radnom mestu. U neformalnim razgovorima sa pojedinim ministrima uverili smo se da je ta odluka i za njih bila iznenađenje.

Nećete kod mene kafu piti!

Nećete kod mene kafu piti! | Foto: Marko Metlaš


I jedna od najbližih Dinkićevih saradnica Verica Kalanović, koju su zbog borbenosti zvali „ženski Dinkić“, pronašla je još u oktobru prošle godine „zvučno“ radno mesto - kod biznismena Milana Beka! Ministarka u nekoliko srpskih vlada postala je direktorka u Luci Beograd, odnosno Slobodne zone Beograd, jednog od zavisnih preduzeća u Luci.
Ona je iz politike uskočila u privatni sektor, baš kao i njen partijski šef Mlađan Dinkić, koji je već sedam meseci član borda direktora ruske Sberbanke. Dinkić juče nije bio raspoložen da komentariše nove političke i poslovne angažmane svojih bivših partijskih saradnica.
Poslednji komentari
  • pocepana cipela sa vozdovca Vreme: 04.02.2015 09:59h

    Naljutice se ZORANA na vas i ona je bila kadar URS-a.

  • ana Vreme: 04.02.2015 10:00h

    Srpski Minhauzen najšarlatan svih vremena.Mene je ljudi sramota što nas je ovaj loš kafanski muzičar ....

  • lakovana cipela sa vozdovca Vreme: 04.02.2015 10:04h

    Da bi bio uspesan i visokorangiran u SNS moras da budes clan D.S.----U.R.S. ili SPO.

  • Miroslav Nikolic Vreme: 04.02.2015 10:14h

    Dao Bog te videsmo kako Dinkić nestade sa političke scene Srbije, sa njim treba da odu i svi njegovi kadrovi i da više ne budu ni na jednoj važnoj državničkoj dužnosti u Srbiji, jer nisam video apsolutno nikakve koristi i vajde od tih političara, samo štete, nikada se više ne vratili na političku scenu dok je Srbije i srpstva. Fasciniran sam, veoma oduševljen činom predivnog gospodina Mileta Dragića, tog časnog čoveka, koji je stradao bez razloga i povoda zbog fukara i monstruma koji su mu smestili čak i zatvor i razorili mu deltnost na daleko poznatu i priznatu, kada je na onako fini način izbacio Mladjana Dinkića iz svog hotela Moskva. Dragiću, pamet ti se pozlatila, odvažni i dostojanstveni i čestiti srpski gospodine.

  • Max Vreme: 04.02.2015 11:13h

    To drzavo moja sve sami experti evo sad sam bezbrizan kad znam ko nas vodi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP