Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO.RS SAZNAJE

Direktor "skloništa" kupio voćnjak za 580.118 evra!

Autor: Ivan Ninić | 24.06.2013 - 14:43:00h | Komentara: 14

Vladan Skadrić, aktuelni direktor JP „Skloništa“ i bivši zet supruge lidera SPO Danice Drašković, nedavno je za 580.118 evra kupio plac površine 69 ari u Novogradskoj ulici u Zemunu, koji je u katastru nepokretnosti upisan kao „voćnjak prve klase“, otkriva „Alo!“.

Dok Skadrića brine kako da promeni regulacioni plan da bi na spornoj lokaciji mogao da gradi i prodaje stanove, Agencija za borbu protiv korupcije mu vanredno „češlja“ imovinu.

Direktor Skloništa postao veleposednik od kad je na funkciji

Direktor "skloništa" postao veleposednik od kad je na funkciji | Foto: Nemanja Kostić


Kako saznajemo, u ovu megalomansku investiciju Skadrić je ušao sa Ratomirom Bogetićem, vlasnikom beogradske firme „S&M magma” d. o. o., a krajnji plan im je da se oprobaju u biznisu stanogradnje.
U predugovoru do koga je „Alo!“ došao, koji je zaključen i sudski overen 1. 8. 2012. godine, piše da su njih dvojica plac u Novogradskoj ulici u Zemunu kupili od izvesne Elizabete Arsenović, i to po ceni od čak 580.118 evra!
Sporni plac, ali i poduži spisak drugih nepokretnosti direktora „Skloništa“, mesecima unazad kontroliše Agencija za borbu protiv korupcje.

- Tačno je da plac toliko košta i prodavac je delimično isplaćen, ali je preostao dug od oko 270.000 evra i biće regulisan kada počnemo da gradimo. Konačan ugovor o kupoprodaji potpisali smo u decembru prošle godine i potom sam u januaru plac prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Nisam mogao da prijavim nešto što još uvek nisam bio kupio, a Agenciji sam lepo napisao i objasnio da novac potiče iz dobiti mog privatnog preduzeća - kaže
Vladan Skadrić u izjavi za „Alo!“. On objašnjava da biznis stanogradnje još nije opočeo zbog lošeg regulacionog plana na toj lokaciji i da će „pokušati nešto da napravi, ako uspe da izdejstvuje promenu plana“ (!?!).

U Agenciji za borbu protiv korupcije nisu želeli konkretno da odgovore na pitanje da li je direktor „Skloništa“ prekršio zakon u bilo kom segmentu. Iz te institucije poručuju da je vanredna kontrola Skadrićeve imovine u toku i da će o svemu moći da se izjasne „tek nakon što prikupe i obrade sve podatke“.

Ugovor o kupovini zemlje

Ugovor o kupovini zemlje

Međutim, o drastičnom uvećanju njegovih nepokretnosti u poslednje tri godine svedoči imovinska karta, koju je podneo tek 1. 11. 2012. godine, nakon što je Agencija krenula da mu „češlja“ tapije. Tada je volšebno prijavio da poseduje čak 28 livada, šuma, voćnjaka i vinograda, u odnosu na jednu parcelu, dva stana i dve kuće sa zemljištem koje je Agenciji prijavio u januaru 2010. godine.

- Po stupanju na funkciju prijavio sam celu imovinu, a to što je novo u imovinskoj karti uglavnom su male parcele u opštini Vladičin Han. U pitanju su jeftine parcele koje kupujem, pošto planiram da se bavim izgradnjom malih hidroelektrana. Zakon propisuje da nemam obavezu ponovnog prijavljivanja imovine ako vrednost ne prelazi godišnji iznos prosečne zarade u Srbiji - objašnjava Vladan Skadrić i dodaje da se problem u Agenciji pojavio oko livade u Vrčinu, to jest oko toga da li kupovinu treba prijaviti nakon potpisivanja ugovora ili tek nakon uknjižbe. Inače, Skadrić je na čelo JP „Skloništa“ došao 2008. godine kao kadar SPO, koji je činio tadašnju Vladu Srbije, a bio je oženjen Natašom Skadrić, sestričinom Danice Drašković.
Poslednji komentari
  • Katastrofa Vreme: 24.06.2013 15:08h

    Katastrofa od države i službenika!Zaradio od privatne firme!!! Pa šta traži u skloništu kad tako dobro ide? Neda njega baba Dana!Još se troši dosovski kredit?

  • Milica Vreme: 24.06.2013 15:36h

    treba dici revoluciju

  • aca Vreme: 24.06.2013 16:57h

    Gdeje spo tu je i pljacka .

  • ranko Vreme: 24.06.2013 17:05h

    Čovek je privrednik.Osim direktora JP on je vlasnik nekoliko autobusa u udruženim prevoznicima u Beogradu (gradski saobraćaj)Neka vaši novinari provere ovu informaciju kako nebi čoveku ukaljali obraz.On javno ističe da se paralelno sa direktorisanjem u JP bavi i privredom.Alal vera ovom zavedenom narodu.

  • Дарко Vreme: 24.06.2013 19:53h

    Овде није изнет ниједан доказ о било чему нелегалном! Чак се види и из изјаве господина Скадрића да је све уредно пријавио Агенцији, а њен посао и јесте да све податке проверава. Из свега наведеног је јасно да је ово тенденциозан текст како би се блатио СПО, а ми који радимо у "Склоништима" веома добро знамо да је господин Скадрић веома коректан човек и ужива поштовање свих нас.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP