Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SKANDALOZNO POSLOVANJE DMITRA ĐUROVIĆA NA ČELU „KORIDORA SRBIJE“

Direktor tražio „audi” na dar!

Autor: Ivana Kljajić | 11.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 80

Direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović uporno pokušava da obmane javnost i sakrije činjenicu da je luksuzni „audi A6“, o kojem je „Alo!“ već pisao, sam tražio od azerbejdžanskog partnera „Azvirta“ i da je ova limuzina, vredna oko 70.000 evra, trebovana mimo svih ugovora i tendera!

Dmitar Đurović

Dmitar Đurović | Foto: O. Bunić

Naš list je došao do dokumentacije koja ne samo da opovrgava tvrdnje Đurovića da je reč o ugovorenom takozvanom projektnom automobilu, već otkriva da se direktor „Koridora“, u trenutku upućivanja zahteva da mu se nabavi „audi A6“, već uveliko vozio u toj limuzini! Šta je pokušao da sakrije ovom retroaktivnom nabavkom, nismo uspeli da saznamo, jer su „Koridori“ u zvaničnom odgovoru ignorisali naša konkretna pitanja.


Uvidom u Ugovor o izvođenju radova na deonici Ljig - Preljina i iz pogodbenog tendera jasno se vidi da je izvođač radova, u ovom slučaju „Azvirt“, predvideo vrlo preciznu nabavku osam terenskih vozila (176.000 evra), dva pikapa (44.000 evra) i dva automobila B ili C klase za potrebe inženjera (48.000 evra). Iako „audi 6“ nije predviđen budžetom projekta i pripada vozilima E klase, „Koridori Srbije“ ga dobijaju i registruju 25. aprila ove godine, a belešku o naručivanju tog automobila Đurović pravi naknadno - 7. maja. Prema našim saznanjima, on je to uradio i bez prethodno pribavljene odluke organa upravljanja ovog javnog preduzeća. „Alo!“ poseduje kopiju dopisa s potpisom Đurovića u kojem on azerbejdžanskoj firmi „izdaje instrukciju o nabavci automobila marke ‚audi A6 3.0 TDI‘ i ‚škoda yeti 4x4 2.0 TDI‘ za potrebe investitora“.

Audi

Audi

Svi dokumenti koje posedujemo nesumnjivo dokazuju da nas je Dmitar Đurović obmanuo kada je ranije za naš list tvrdio da je „audi A6“ samo jedno od 84 projektna vozila koja se dobijaju po ugovoru, uz insistiranje da je reč o vozilu C klase. Iako nam je tada priznao da je ovaj automobil zaista plaćen oko 70.000 evra i da se njime voze on i njegovi pomoćnici, Đurović je juče sam sebe demantovao.


- Nijedan automobil marke „audi“ nije u vlasništvu „Koridora Srbije“ niti se koristi od strane menadžmenta i zaposlenih u preduzeću - navodi se u dopisu koji nam je Grupa za komunikaciju ovog javnog preduzeća juče uputila umesto odgovora na naša konkretna pitanja.

Da ni ova tvrdnja nije tačna dokazuje i zvaničan spisak vozila koje koriste vozači „Koridora Srbije“ na kojem je i „audi A6“ i podaci o njemu (ime vozača koji ih koristi, registarski broj, datum važenja registracije, vrsta parkinga...).

Dve nedelje nakon što je registrovao „audi“, Đurović je potpisao nalog za njegovu nabavku!

Dve nedelje nakon što je registrovao „audi“, Đurović je potpisao nalog za njegovu nabavku!

Đurović je na glavnu menadžersku poziciju u „Koridorima“ došao krajem 2012. i to s mesta predsednika saveta za privredu SNS-a u Opštinskom odboru Rakovice.

Prodaje, a nije njegovo!


Kako „Alo!“ saznaje, za potrebe direktora Đurovića krajem prošle godine nabavljena je „škoda superb“, ali je on insistirao da se vozi u luksuznijem automobilu. Zato je vrlo brzo nabavljen „audi A6“, koji od aprila služi gotovo isključivo kao njegovo službeno vozilo. „Koridori Srbije“, prema tvrdnjama Đurovića, nisu vlasnici ove limuzine, već im je data na četiri godine. To je još jedan paradoks u priči o ovom „audiju“, pošto je direktor Đurović za naš list najavio da će posle tog perioda predložiti da ga „Koridori“ ili Vlada Srbije prodaju na javnoj licitaciji, iako tvrdi da nije njihov.

Umesto odgovora


„Koridori Srbije“ nisu odgovorili ni na jedno naše pitanje kojim smo pokušali da dobijemo objašnjenje za brojne nelogičnosti u vezi s nabavkom ovog automobila.
- Želimo da Vas obavestimo da iz budžeta Republike Srbije, od osnivanja „Koridora Srbije“ do danas, nije plaćeno nijedno vozilo marke „audi“ niti će to u budućnosti biti slučaj. Sva vozila koja su nabavljena za potrebe „Koridora Srbije“ u skladu su sa postojećim ugovorima i zakonskim propisima - navodi se u šturom dopisu Grupe za komunikaciju.

Poslednji komentari
  • Rodoljub Vreme: 11.11.2013 08:05h

    Šta li je Mrka dobio, ako ovaj dobi audi. Svaka privremena situacija na mostu je "oporezovana", što ne bi bila i na koridorima.

  • sima Vreme: 11.11.2013 09:12h

    sve bitanga, do bitange.nikada nama nece biti dobro. a ovom gdinu predlayem da kupi sebi bicikl.

  • momazver Vreme: 11.11.2013 09:24h

    Auuuu sto ovaj lik ima kratke nogice....A moram jos nesto da dodam...Kako se pojavi neka nova zverka/ministar,direktor i sl./ uvek su za nju kupovana nova/najbolja,najskuplja i najluxuznija/ kola. ..nebitan je nacin/isti menjaju uslove kupovine,carinske stope,buse nove rupe u zakonima,dobijaju ih na poklon firme,vlada.../ U Milosevicevo vreme,a i od kad je na celo svojevremeno Predsednistva dosao prvi,a njegov sin glavni u nabavci *mecki* za drzavu,uvedena je moda novi ministar,nov auto ,odlaskom sa funkcije, na *internoj * licitaciji,odlazio je i taj auto..pogadjate-ministruTako je i danas.Kad mu istekne *lizing* taj Audi sleduje Djurovicu..Ne verujete...ajd da se kladimo u neku paru da ce tako bidne..OVO JE SRBIJA BRE.

  • Posmatrac Vreme: 11.11.2013 09:58h

    Pa mozda su coveku to poklonili na ime diplomiranja -gospodin je naprasno (u 50-oj godini) diplomirao nakon sto je postao "istaknuti" clan jedne mlade i velike stranke. Pozdravljam pisanje o ovakvim temama, treba obelodaniti sta sve rade "istaknuti" funkcioneri, iz svih stranaka.

  • Rodoljub Vreme: 11.11.2013 10:06h

    Sada ovako, krivično odgovaraju i lice i organizacija u kojoj lice radi u slučaju zamršenih korupcijski radnji, Joša ako dotični kupi na rasprodaji starih stvari taj Audi po bagatalnoj ceni biće sve komično do daske. Da li imamo državu ili je to sprdnja od države, videćemo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP