Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ:

Do kraja 2013. biće rešene sporne privatizacije!

Autor: Ekipa Alo! | 16.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u okviru istraga 24 sporne privatizacije procesuirano 115 osoba koje se sumnjiče da su oštetile budžet za oko 80 milijardi dinara.

Do sada procesuirano  115 osoba, a biće ih još:  Aleksandar Vučić

Do sada procesuirano 115 osoba, a biće ih još: Aleksandar Vučić | Foto: Mitar Mitrović

Vučić je najavio da će do kraja godine biti rešeni svi sporni predmeti na koje je ukazala i EU. „Tek nam predstoje sudski postupci, ali mislim da i ovo dovoljno govori o razmerama problema sa kojima smo se suočili. Do kraja godine će svi predmeti biti završeni, a ja se bojim da će brojka na kraju biti znatno uvećana”, rekao je Vučić prilikom predstavljanja akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da je Srbija sprovela neselektivnu sistemsku borbu protiv korupcije i da to sada svi jasno vide i istakao da je ponosan što strategija za borbu protiv korupcije nije ostala samo slovo na papiru i što se nije čekalo mesecima i godinama na donošenje akcionog plana.

„Borba protiv korupcije je najveći test za Vladu, najveći problem. Zemlja u kojoj postoji nulta tolerancija prema korupciji je ideal, ali i cilj, to je nešto čemu težimo“, kazao je Vučić. Ministar pravde Nikola Selaković kazao je da je akcioni plan realan i da je napravljen tako da svako poglavlje ima jasne odgovore na pitanja ko, šta, kako i kada treba da radi da bi borba protiv korupcije bila uspešna.
Planira se i izmena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije u roku od godinu dana kako bi se regulisalo poslovanje u sukobu interesa i kako bi se proširio krug onih koji su dužni da dostavljaju izveštaje o imovini. Srbija je prema indeksu korupcije organizacije „Transparensi internešenel“ na 80. mestu od ukupno 176 država i ima 39 od mogućih 100 poena.
Poslednji komentari
  • Panter Vreme: 16.07.2013 12:54h

    Vucic je jedini covek koji se na pravi nacin uhvatio u kostac sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Dasta je ljudi uzivalo na grbaci ovog namucenog naroda. Nije ni cudo sto Vuciv uziva toliku podrsku medju gradjanima.

  • marko Vreme: 17.07.2013 07:50h

    Vucic se pogubio,ostavka cele Vlade je neminovna.

  • dane Vreme: 17.07.2013 14:22h

    dokle vise da se titra Dacicu I Dinkicu , pa tu je Djilas u inat ucenjivacima do sledecih izbora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP