Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEĆE VIŠE DA BUDE PREMIJER

Dodik hoće da bude predsednik

Autor: Tanjug | 29.04.2014 - 12:05:00h | Komentara: 0

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je da će na oktobarskim izborima biti kandidat za predsednika Republike Srspke (RS).

Opozicija u RS najavljuje da će njihov kandidat biti poznat u sredu, posle potpisivanja Koalicionog dogovora opozicionih stranaka, tzv. Saveza za promene.

Milorad Dodik

Milorad Dodik | Foto: Siniša Pašalić

 
Tada će biti poznat njihov kandidat i za funkciju člana Predsedništva BiH, kaže lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, prenela je RTRS.


Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima su nedavno potpisale Partija demokratskog progresa (PDP) i Narodni demokratski pokret (NDP) odnosno njihovi predsednici Mladen Ivanić i Dragan Čavić.
Opozicija je definisala zajednički nastup kada je u pitanju izbor predsednika RS i člana Predsedništva BiH iz RS, kao i zajedničku listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Mladen Ivanić

Mladen Ivanić

 

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsednik najveće opozicione stranke - SDS Mladen Bosić, koji je ocenio da je to "početak zidanja bloka za promene, koji bi trebalo da okupi sve stranke, organizacije i pojedince koji smatraju da RS treba da krene nekim drugim putem umesto ovim kojim je išla osam godina s Miloradom Dodikom".


Opozicija je najavila da će raditi na promenama u RS sa ciljem da sa vlasti sruše Dodika i, kako su rekli, njegov režim, dok je on odgovorio da se radi o "pokušaju da u Srpsku dođu takozvane mekše političke strukture".


Opšti izbori u Bosni i Hercegovini biće održani 12. oktobra, a Centralna izborna komisija (CIK) BiH će odluku o raspisivanju izbora doneti 15. maja.
Oktobarski opšti izbori biće sedmi koji se sprovode u BiH posle Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP