Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OŠTRO

Dodik: Jelko Kacin je vucibatina i manipulator!

Autor: Politika | 18.10.2014 - 17:47:00h | Komentara: 6

„Jelko Kacin je poznati politički manipulator iz ratnohuškačkih vremena raspada Jugoslavije. On je raznim informacijama i dezinformacijama uticao na to da mnogi ljudi iz JNA poginu u Sloveniji. A pokazao se i kao čovek koji je dosledno vodio antisrpsku politiku. Pogotovo u BiH”, kaže za „Politiku”, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, reagujući na informaciju da Vlada Slovenije ima nameru da predloži Briselu Jelka Kacina za novog šefa delegacije Evropske unije u BiH.

Milorad Dodik

Milorad Dodik

„On je jedna politička vucibatina koja pokušava da održi neki svoj uticaj. Orijentisan je promuslimanski kao što je bio i prošiptarski orijentisan u slučaju Kosova. Radi se o gubitniku. Na slovenačkim izborima za evropski parlament nije dobio glasove, nije prošao i verovatno sada pokušava da se održi tako što bi se uglavio na jednu od tih funkcija”, smatra Dodik.
Na pitanje, šta ukoliko Brisel prihvati predlog Slovenije, Dodik kaže da bi to značilo da Evropa ne radi ozbiljno i da potpuno ignoriše realnost. Kacin je, ističe Dodik, potpuno neprihvatljiv saradnik.
„Ako se kojim slučajem desi da ga Evropa pošalje, onda je poslala čoveka koji će u BiH zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Ja neću sa njim da razgovaram. On se pokazao kao antisrpski orijentisan i nemam nameru da gubim vreme sa takvim ljudima koji bi ovde došli i iživljavali neke svoje frustracije i pokušavali da nas još više ocrne. Nikakva vrsta razgovora sa njim ako bude na funkciji ne dolazi u obzir”, kategoričan je Dodik.

Jelko Kacin

Jelko Kacin

On ipak ne veruje da bi Evropa bila „toliko neozbiljna”. Nema se, kako kaže, od Evrope mnogo šta očekivati, ali bi voleo da Kacin ne dođe na to mesto jer će, ocenjuje, sama njegova pojava dalje usložniti odnose BiH sa Evropom.
„On će pokušati da institucionalno iskoristi neku snagu. Ali moram reći da su oni toliko jaki koliko mi njih pustimo da su ovde važni, a ne onoliko koliko on jeste. Naravno da Evropu treba uvažavati, ali ako Evropa pošalje jedan tako neozbiljan predlog ovde, onda je veliko pitanje kakav odnos da imate prema samoj Evropi”, zaključuje Dodik.
Poslednji komentari
  • đovani Vreme: 18.10.2014 18:08h

    pogodak što bi rekli u sridu-bravo Dodik

  • alexander roth Vreme: 18.10.2014 18:48h

    ja verujem da g.dodik ima pravo u vezi g.kacina.nebi bilo nikakvo cudo da eu ne kaze amen ako slovenija njega predlozi.sta je briga eu sto je isti srbomrzac,oni is- to pripadaju toj kategoriji i to od pamtiveka.setimo se tih nedavnih dogadjaja.

  • gorcilo Vreme: 18.10.2014 19:24h

    Bravo g. Dodik u potpunoi se slazem sa vama.

  • etno Vreme: 18.10.2014 20:04h

    Milorade sjaši i ti više

  • srba Vreme: 18.10.2014 20:47h

    Bravo MIlorade, a ne ko ovi bezkicmenjaci klanjaju se do crne zemlje svakoj fukari koja dodje ovde da nas ponizava i ucenjuje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP