Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MRAČNA PROCENA

Dodik: Srbija neće ući u EU narednih 15 godina!

Autor: Beta | 11.04.2013 - 20:51:00h | Komentara: 5

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srbija neće ući u Evropsku uniju u narednih 15 godina i da ako dođe do nove runde dijaloga Beograda i Prištine neće biti postignut sporazum.

"Srbija neće ući u EU u narednih 15 godina, jer šta god učinila uslediće novi zahtevi... Priština ima sve, a Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju ništa od svojih prava i svoje autonomije", rekao je Dodik za televiziju Most iz Zvečana.

Milorad Dodik

Milorad Dodik | Foto: Siniša Pašalić

Dodik je naglasio da je svim narodima osim Srbima priznato pravo na samoopredeljenje.
"To moramo da izlečimo vremenom, a vreme traži istrajnost u tom pogledu", rekao je predsednik Republike Srpske i dodao da za Kosovo treba naći celovito rešenje.
On je rekao da je "podeljenost srpske političke scene katastrofalna za konačno rešenje" i dodao da "samo jedinstvo osigurava uverenje kod drugih da se zna šta se hoće".
"Srbija se mora okrenuti ekonomiji i ona ima potencijal, to je jedna od zemalja sa najznačajnijim geostrateškim položajem na Balkanu, ima niz prednosti koje mora da istakne i jasno kaže da je to ono što daje Evropi i da ta Evropa ne može očekivati da Srbija bude ponižena", istakao je Dodik.
On je rekao da su se SAD "našle u živom blatu zbog ranog priznanja
nezavisnosti Kosova mimo Rezolucije 1244 koja je garantovala teritorijalni integritet Srbije i visoku autonomiju za Kosovo".
Komentarišući položaj Srba na Kosovu Dodik je rekao da njihova borba za opstanak ne sme da bude povezana ni sa kakvim nasiljem.
"Nasilje koje bi eventualno sproveo (premijer Kosova) Hašim Tači prepoznalo bi se kao nasilje nad jednom etničkom zajednicom. Srbi su
se kao ponosan i dostojanstven narod branili, ne treba da se pokreću sa svojih ognjišta već da političkim sredstvima brane svoje domove", rekao je Dodik.
Predsednik Republike Srpske je izrazio želju da poseti Kosovo i dodao
da će, kako je rekao, za to da izabere adekvatan trenutak.
 
Poslednji komentari
  • todor Vreme: 11.04.2013 21:43h

    DODIČE, SVAKOME SA DVA GRAMA U GLAVI TO JE VEĆ DUŽE JASNO

  • marko Vreme: 12.04.2013 01:09h

    Ovaj je optimista.

  • ana Vreme: 12.04.2013 04:44h

    Edo I Dodik rekao nesto pametno,a Sta demo mi ,dokle chemo dogurati s tobom?Ekonomija nikakva,stopa nezaposlenosti ogromna,penzioneri Na ivici gladi,ratni vojni invalidi I borci nezbrinuti,natalitet U padu,a ti komentarises o Srbiji,cuti,daj ostavku I da krenemo naprijed,a u EU I ne pomisljamo niti za sto godina.Srbija je Bogotá zemlja,a mi I Ono malo sto imamo ne mozemo iskoristiti od Laktasa.Uvjek je bilo lakta se k'o da je iz Laktasa.

  • Marko Vreme: 12.04.2013 11:58h

    Pored "lidera" Srba poput Dodika, "heroja" poput Mladića i Karadžića, projekata genocida i zločina, Srbiji i nije mesto u EU ili pak bilokavoj globalnoj svetskoj asocijaciji ( čak ni u UN-u ) već na marginama sveta. Što bi se reklo "u magarećoj klupi". Tek nakon katarze i sopstvenog pročišćenja moglo bi se razmišljati o davanju šanse za popravni ispit. Pre NIKAKO.

  • anazg Vreme: 30.06.2013 15:19h

    ne razumijem zašto se ovaj čovjek upliće u politiku Srbije...kakve on ima veze s tim kad će i da li će ona u EU,osobno želim srbima da uđu čim prije,treba ići naprijed i na dobrom ste putu...a lijepo mi je rekao predsjednik Nikolić da se bave svojom politikom u Bosni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP