Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REZULTATI SASTANKA U VLADI SRBIJE

Dogovorili se Selaković i advokati o porezu

Autor: Alo/agencije | 11.12.2014 - 08:17:00h | Komentara: 1

Jedan od zahteva advokata u vezi sa porezima, biće rešen usvajanjem izmena propisa na sednici Vlade, dogovoreno sinoć na sastanku održanom u Vladi Srbije. Nastavak pregovora danas.

Nije uhapšen pre izbora,  jer to ne bi bilo fer: Selaković

Nikola Selaković | Foto: Vesna Lalić

Ministar pravde Nikola Selaković sastao se sinoć sa predsednicima svih advokatskih komora u Srbiji i predstavnicima međunarodnih advokatskih organizacija kako bi pokušali da nađu rešenje za stanje u srpskoj advokaturi i pravosuđu.
Ministar je informisao prisutne da će jedan od zahteva advokature, koji je u vezi sa poreskim propisima, biti rešen usvajanjem izmena propisa na sednici Vlade Srbije, navedeno je u saopštenju posle sastanka.
Takođe, dogovoreno je da se razgovor o ostalim otvorenim pitanjima nastavi u četvrtak u poslepodnevnim časovima u prostorijama Ministarstva pravde.
Obe strane su se sagasile da je za rešenje problema potrebno postaviti vremenska ograničenja jer je u najboljem interesu da se do rešenja dođe u najkraćem periodu.
Jedan od zaključaka sastanka je i da se u najkraćem roku formira telo sastavljeno od predstavnika Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde, koje će razmotriti i definisati izmene zakona.
Sastanku, koji se održan u zgradi Vlade Srbije, prisustvovali su i predstavnici Asocijacije udruženja i advokatskih komora Evropske unije, Međunarodne unije advokata i Međunarodne asocijacije advokatskih komora.
Iz Advokatske komore Srbije navode da je razlog posete predstavnika evropskih advokatskih asocijacija bolje upoznavanje sa situacijom.
Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra, pošto je Skupština Advokatske komore Srbije 13. septembra donela tu odluku uz zahteve da se izmeni Zakon o javnom beležništvu i prateći set zakona, regulisanje paušalnog oporezivanja advokata i smenu ministra pravde.
U međuvremenu je postignut dogovor o smanjenju poreza, ali su ga advokati, iako zadovoljni ponudom, odbili zbog uslovljavanja ministra pravde da prvo prekinu obustavu rada. Prošle nedelje ministar je najavio da će to pitanje ipak biti realizovano.
Drugi zahtev, izmene zakona o notarima i pratećih propisa nije, smatraju advokati, ispunjen, iako je zakon izmenjen, čime je i njima data mogućnost da sastavljaju ugovore o prometu nepokretnosti. Ali nezadovoljni su što i njihove ugovore moraju da potvrde i overe notari.
Treći zahtev – smena ministra pravde, iako svaki put nabrajana, nikada se nije našla na pregovaračkom stolu.
Poslednji komentari
  • drakula Vreme: 12.12.2014 14:01h

    Pokucas na vrata advokata,100 EURA, posle,dranje na tenane,NEMA FISKALNOG RACUNA I NIGDE SE NE PRIKAZUJE,A VI NJIMA MINIMALNI PAUSALAC-SRBIJO,ZEMLJO LOPOVA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP