Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KINESKI SAMIT SVE BLIŽE

Dolazi nam Vesna Pusić, ali...

Autor: Beta | 10.12.2014 - 19:19:00h | Komentara: 3

Ša diplomatije Vesna Pusić učestvovaće na sastanku 16 predsednika vlada država srednje i istočne Evrope s kineskim premijerom Li Kećangom u Beogradu, 16. decembra, ali je napomenula da neće biti bilateralnih sastanaka.

Vesna Pusić

Vesna Pusić | Foto: Profimedia

"Vesna Pusić ide na sastanak premijera Kine i 16 država Evrope u Beogradu 16. decembra", objavili su hrvatska vlada i Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova na svojim tviter nalozima.

Međutim, ona je danas izjavila da tokom posete Beogradu neće imati bilateralne susrete.

Pusićeva je novinarima u Zagrebu rekla da neće biti bilateralnih susreta, jer je, kako je objasnila, na redu poseta srpskog ministra spoljnih poslova Hrvatskoj.

"Bilaterala je sledeće godine u Hrvatskoj tako da će ovo biti samo vezano uz susret s kineskim premijerom", kazala je Vesna Pusić.

Osim slučaja Šešelj, zbog kojeg je premijer Zoran Milanović odustao od učešća na beogradskom samitu 16. decembra, ona je podsetila da su među otvorenim pitanjima sa Srbijom pitanje granice i pronalaženje nestalih.

Ona je ponovila da je unapređenje odnosa sa susedima veoma važno za Hrvatsku.

Hrvatski premijer Zoran Milanović je krajem novembra otkazao učešće na sastanku u Beogradu, jer je, kako je objasnio, očekivao da se vlast u Srbiji ogradi od istupa haškog optuženika i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga.
Milanović je tada ocenio da je "korektno izjašnjavanje" o Šešeljevim izjavama "i pitanje kulture, naročito zato što su svi ti ljudi bili isto političko društvo devedesetih godina".
Naglasio je da bi u takvim okolnostima njegov "odlazak tamo bio smešan".
Vesna Pusić je pozdravila Milanovićevu odluku i ocenila da je za Hrvatsku vrlo važna saradnja s Kinom, ali da zbog odluke premijera ona neće biti narušena, te da su kineskoj strani objašnjeni razlozi zbog kojih Milanović ne ide u Beograd.
Ranije je najavljeno da će Hrvatsku predstavljati ministar Siniša Hajdaš-Dončić, koji je na čelu mešovite komisije za saradnju s Kinom.
Poslednji komentari
  • maja Vreme: 11.12.2014 02:18h

    Zena bas nema blama... Zelim joj ugodan boravak u Beogradu, i nadam se da nece imati nikakve neprijatnosti, s obzirim na njen ogavan,sramotan i agresivan nastup prema nama .

  • Kosara Vreme: 11.12.2014 02:20h

    Bolje da je izabran pekar nego keramičar. Bar bi znao koliko vojsci treba hleba kad je na zadatku, a koliko kad ide kući po završetku radnog vremena.

  • maksi Vreme: 11.12.2014 03:59h

    Kako bi preveli sa engleskog njeno prezime?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP