Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ SKRESAO RUKOVODSTVU SNS-A:

Dosta sam vas trpeo!

Autor: V. P. - M. K. | 10.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 20

Lider SNS-a Aleksandar Vučić izribao je članove Predsedništva naprednjaka na jučerašnjoj sednici, a na tapetu su posebno bili ministri.

Poslednje upozorenje:  Sednica predsedništva SNS-a

Poslednje upozorenje: Sednica predsedništva SNS-a | Foto: O. Bunić

- Vučić ne želi više da toleriše međusobne sukobe između pojedinih istaknutih funkcionera stranke, kao i neodmerene istupe u javnosti. Svima je pojedinačno u lice i bez uvijanja rekao šta im zamera. Saopštio im je poslednje upozorenje - ili će da rade za Srbiju i stranku ili će se oprostiti od funkcija ukoliko nastave po starom. On je najbližim partijskim saborcima poručio da zaborave na međusobne razmirice i da prestanu da se laktaju za lični rejting. Nikome od prisutnih nije bilo svejedno, naprotiv, ozbiljno su prihvatili kritike. Svima je jasno da više nema šale - ispričao je izvor „Alo!“ iz vrha SNS-a.


Novi šef biroa za bezbednost


Vučić je izjavio i da će „sa zadovoljstvom“ da napusti mesto šefa biroa za koordinaciju službi bezbednosti i najavio da će se u narednih nekoliko dana znati ime kandidata za tu funkciju.
- Sa najvećim zadovoljstvom ću napustiti tu funkciju, kao i mnoge druge, što će vas iznenaditi - rekao je Vučić, i dodao da on kao predsednik Vlade ima mnogo obaveza i da želi, pre svega, da se posveti rešavanju ekonomskih problema u zemlji. On je precizirao da se zbog postavljanja novog šefa biroa više puta ove nedelje sastajao sa predsednikom Srbije Tomislovom Nikolićem.
On je naglasio da sa predsednikom ima dobre odnose i da je svaka kritika na njegov rad dobrodošla i da je uvek sa pažnjom uvažava. Upitan kako razume izjavu Nikolića da su na vlast zajedno došli i da će sa nje zajedno otići, Vučić je odgovorio da nema ništa protiv da on ode i pre.

Inače, Vučić je nakon sednice Predsedništva kazao da je apelovao na sve članove Predsedništva SNS-a da se ujedine u želji da se pomogne Srbiji.


- Danas sam apelovao na sve članove Predsedništva da se ujedine u želji da se pomogne Srbiji i da se prevaziđu, ako postoje i gde postoje, eventualne nesloge, i da se posvete radu - rekao je Vučić i najavio da će se konačna ocena o radu svih državnih organa biti doneta do kraja aprila.

Vučić je kazao i da je dogovoreno da se za 1. mart raspišu izbori za opštinske i gradske odbore SNS-a, kao i da će doći do značajnih promena u Glavnom odboru stranke. On je rekao da je bilo reči o zadacima koje SNS ima pred sobom, kao stranka koja mora da se ponaša najodgovornije, najozbiljnije, da pred građane izlazi sa činjenicima i istinom, i da preduzima teške mere kako bi se zemlja izvukla iz krize u kojoj je, kako je rekao, ponajmanje krivicom SNS-a.

- Naša obaveza da se ponašamo drugačije od svih do danas, što znači da naša stranka ne sme da bude biznis partija kakve su bile sve partije. Ne smemo da budemo stranka u kojoj će funckioneri da se bave svojim ličnim finansijskim napretkom, a ne da vode računa o interesima građana - rekao je Vučić.

Kazao je i da naprednjaci nemaju nijednog poslanika sa duplim funkcijama i time pokazuju da, dovođenjem sebe u red, imaju pravo da traže od drugih da se ponašaju odgovornije.

- Sve ostale stranke imaju bezbroj poslanika sa više funkcija. Polako, ali sigurno, pokazujemo da, time što sebe dovodimo u red, imamo pravo da tražimo od drugih da se ponašaju ogovornije - rekao je Vučić.

Miroslav Mišković bi da ruši Nikolu Selakovića


Vučić je izjavio i da ne postoji nijedan razlog za smenu ministra pravde Nikole Selakovića.
- Ja da smenim Nikolu Selakovića, neću. Zašto da ga smenim? Zato što na tome institira Miroslav Mišković. Evo, ja vas obaveštavam da Miroslav Mišković insistira na tome - rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, smena Selakovića bila bi „bacanje prašine u oči naroda“, jer bi zbog eventualnih propusta trebalo da odgovara „neko mnogo važniji“.
- Neće Miroslav Mišković da određuje ko će da bude u vladi. Sve dok još mogu, to ću biti ja - istakao je Vučić.
Lider SNS-a je naveo i da nije nemoguće da Mišković sruši Vladu Srbije, jer ima „izvanredno izgrađenu mrežu i snagu u društvu“.

Poslednji komentari
  • Ljut sam, mnogo sam ljut! Vreme: 10.01.2015 08:32h

    Dobro, možda ih je zaista "dosta trpeo"! Ali, zašto ne postavi sebi pitanje, dokle će NAROD Srbije da trpi njega i njegove nebuloze -uvek nova zaduženja, smanjivanje plata i penzija, tobože izgradnje svega i svačega -od BG na vodi pa do brzih pruga, pljačke i korupcije kojima se ne vidi kraj brojna druga obećanja itd. itd. a do danas nije ostvareno ništa!

  • jan Vreme: 10.01.2015 08:48h

    a ona gojkovicka preletac u prvome redu.to je ona koja je seselju brisala cipele i pu... ku...sutra ce i tebi zabiti noz u ledja

  • manipulator Vreme: 10.01.2015 09:20h

    ''da se prevaziđu, ako postoje i gde postoje, eventualne nesloge" - a to je bukvalno u svakom drugom odboru u Srbiji. Naravno, razlog je sto su izvisili svi oni ljudi koji su formirali stranku, a u prvi plan izbili preletaci, lopovi i ulizice koji su nagradjeni poslanickim mandatima. Sns je trula iznutra i prvi pad rejtinga Vucica, otice sve za godinu dana. Lako je pobediti u Mionici i Lajkovcu, ne zaboravite da je DS pao na lokalnim izborima u Vozdovcu koji ima 200000 stanovnika (ne mozes kupiti toliko glasova).

  • ana Vreme: 10.01.2015 09:28h

    No comment.

  • joj Vreme: 10.01.2015 10:53h

    Kakva strasna vest bas sam se uplasio brrrr.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP