Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NE VIDI PROBLEM IZMEĐU VODEĆIH STRANAKA VLASTI

Drecun: Nema svađe između SNS i SPS!

Autor: Tanjug | 24.10.2013 - 10:34:00h | Komentara: 2

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je danas da za sada ne vidi nikakav problem u odnosima između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Milovan Drecun

Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da "nema svađe" između SNS i SPS a da u svakoj koaliciji mogu da postoje različita razmišljanja o tome na koji način rešiti neki problem.

Ključna stvar za opstanak vlade je koliko će koalicioni partneri, prevashodno SPS, moći da prate SNS u dubinskim suštinskim reformama društva, a za sada se pokazuje da mogu, rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, SNS je pokazala u proteklih godinu i po dana da je maksimalno posvećena borbi protiv korupcije i rešavanju najtežih ekonomskih problema, a u tome ju je pratila i SPS.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Drecun je rekao da Priština od postizanja Briselskog sporazuma shvata da formiranje zajednice srpskih opština može da bude problem u njenom strateškom cilju - potpunom otcepljenju Kosova od Srbije i njegovom priključenju Albaniji.

Beograd pokušava da pošalje poruku srpskom narodu na Kosovu da od formiranja zajednice srpskih opština zavisi prvenstveno opstanak, ali i prosperitet, rekao je Drecun.

Drecun je ocenio da se kosovski premijer Hašim Tači ponaša nezrelo i da nije dorastao situaciji, jer ne shvata značaj normalizacije odnosa Beograda i Prištine, koja ne može da se gradi na stalnim opstrukcijama Prištine.

Drecun je rekao da očekuje odlazak na Kosovo i Metohiju prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i da je neophodno da se na Kosovu pojavi i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.
Drecun kaže da su sada na potezu Brisel i Vašington i da očekuje da će Prištini biti poslata poruka da "prestane da se ponaša detinjasto i politički autistično".

Ukoliko je cilj normalizacija odnosa i ako su bitni izbori na Kosovu, onda Priština mora da se ponaša kako se ponašaju svi subjekti na političkoj sceni, a to znači da ispoštuje ono što je dogovoreno u Briselu, dodao je Drecun.

 

Antić: Nisam primetio da smo naljutili SNS zbog bloga o Beku! 

Aleksandar  Antić

Aleksandar Antić | Foto: FoNet

Šef beogradskih socijalista Aleksandar Antić izjavio je danas da nije najvažnije pitanje u Srbiji da li i šta SPS misli o biznismenu Milanu Beku i obratno, kao i da smatra da socijalisti blogom o Beku nisu naljutili SNS.


"Nije najvažnije pitanje za Srbiju to šta SPS ili neko ko je pisao blog misli o Beku ili obrnuto", rekao je Antić gostujući u "Kažiprstu" B92, odgovarajući na pitanja vezana za polemiku SPS i Beka, ali i na reakciju SNS povodom toga.
On je ponovio jučerašnju izjavu lidera SPS i premijer Ivica Dačić da to nije najvažnije pitanje za Srbiju.


"Da li smo naljutitili naprednjake - to nisam primetio", rekao je Antić, ilustrujući to činjenicom da je, kako je naveo, sinoć do 11 časova bio sastanak ministara o budžetu i kreditima i da je bila normalna komunikacija.


Zaplet je počeo gostovanjem Beka na TV Pink, gde je rekao da bi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo da povede vladu i da bi i Dačiću tada "laknulo kada bude na svom prirodnom mestu", a SPS je odgovorio optužbom da je Beko "oličenje nesreće" koja je snašla Srbiju i da beskrupulozno namerava da proizvede još jednog jakog lidera i to onog koji je na čelu istraga sumnjivih privatizacija.


Na to je reagovao potpredsednik SNS Nebojša Stefanović koji je kritikovao SPS zbog načina na koji je lider naprednjaka pomenut u blogu.

Poslednji komentari
  • Boki Vreme: 24.10.2013 14:28h

    SNS je pokazala da je odgovorna stranka koja radi za dobro naroda i sve dok ih SPS bude pratila nema razloga za neslaganje!

  • banat1 Vreme: 25.10.2013 07:00h

    Najlaksi nacin da se uzdrma vlada je ubaciti zrno razdora medju koalicione stranke i polako rovariti medjutim,Naprednjaci su previse jaki da bi se tako lako mogli i uzdrmati a ne srusiti...SPS je trenutni koalicioni partner koji odrzava ravnotezu vlade,za sada sve funkcionise...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP