Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUKOB

DS i SNS o Vojvodini

Autor: Tanjug | 24.08.2014 - 17:04:00h | Komentara: 1

DS je saopštila da je izjava ministarke Mihajlović o formiranju Vlade APV uvredila građane Vojvodine. SNS: Saopštenje DS neće promeniti realnost.

Demokratska stranka je saopštila da potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, izjavom da se nova vojvođanska vlada mora formirati do kraja septembra kako bi se sprečilo dalje devastiranje pokrajine, uvredila građane Vojvodine.

Demokratska stranka

 Vojvođani, kako ističe ta stranka, nisu pasivna masa koja čita tabloide i naseda na propagandu.

"Vojvođani dobro znaju da je vaša stranka na poslednjim pokrajinskim izborima osvojila 22 od ukupno 120 poslaničkih mesta. Od tada do danas, pune dve godine, oni gledaju kako izazivate krizu u Vojvodini, pretnjama i ucenama otimate poslanike i pokušavate na silu da osvojite vlast u pokrajini. Vojvođani to ne vole, jer to nije pristojno i nije vojvođanski. Oni sebi biraju vlast, a ne vi", saopštio je pokrajinski odbor DS. 

DS potpredsednici Vlade Srbije poručuje da žitelji Vojvodine vide nedelotvornost vlasti na republičkom nivou i u Beogradu, kao i da su u vreme vlasti SNS strane investicije u Srbiji najniže u poslednjih 14 godina.
"Nameravate li da usrećite Vojvođane kao što ste usrećili Beograđane? U glavnom gradu ste ukinuli sve socijalne pomoći, povlastice i davanja. Dragan Đilas vam je ostavio 3,5 milijarde viška u kasi, a vi planirate osam milijardi manjka. Beograd tako uspešno privredno razvijate da ste uspeli da otvorite jedan semafor, jednu maketu i jedan bilbord. Vi mislite da Vojvođani to ne znaju", navodi se u saopštenju DS.
Vojvođani, takođe, kako navodi DS, uviđaju da je vlast koju predvodi SNS na republičkom nivou zadužila građane za novih sedam milijardi evra, povećala poreze i takse, uvela drakonske kazne, napravila najveći manjak državne kase u Evropi.
"Nameravate li da u vojvođansku vladu birate stručnjake kao u republičkoj? Da u vreme najveće krize postavite ministre koji se prvi put u životu sreću sa svojim resorom? Iz Novog Sada u Vladu dovodite ministra privrede koji je naprasno diplomirao na privatnom fakultetu u petoj deceniji života, a pre toga do bankrota doveo nekoliko firmi sa po dva zaposlena radnika. Dovedete ministra poljoprivrede koji stvori aferu aflatoksin, bude smenjen pre nego što je postavljen, a sad deli političke lekcije. Mislite da bi tako nešto u Vojvodini prošlo", navodi se u saopštenju.

Srpska napredna stranka

 DS navodi i da Vojvođani neće oprostiti ni to što se vojvođanskim farmerima "otima obradiva zemlja i poklanja strancima". 

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da nova pokrajinska vlada mora biti formirana do kraja septembra, jer se ne može dozvoliti nastavak devastiranja pokrajine.
"Nova pokrajinska vlada mora biti formirana do kraja septembra. U suprotnom, će se devastiranje Vojvodine nastaviti a to nećemo dozvoliti", izjavila je za novosadski "Dnevnik" Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke.
Ona je istakla da će ta nova vlada raditi na saniranju posledica "lošeg upravljanja" i stvaranja podsticajnog ambijenta za investitore, da ulažu u Vojvodinu, jer, kako je dodala, samo ekonomski osnažena pokrajina i njeni građani mogu da se uhvate u koštac sa razvijenom Evropom.
"A mi smo spremni da po strani ostavimo sve političke razlike i fokusiramo se na ispunjenje tog plana privrednog razvoja", naglasila je Mihajlović.

SNS: Saopštenja DS neće promeniti realnost

Srpska napredna stranka poručila je danas Demokratskoj stranci da "to što panično šalju saopštenja, neće promeniti realnost, i šta o njima misle gradjani". 

"Svesni smo da strahujete od gubitka fotelja, jer tako gubite i vaše privilegije i ortačke kombinacije uz pomoć kojih ste krali, ranije gradjane Beograda i Srbije, a danas, ali ne još i zadugo, gradjane Vojvodine", naveo je Gradski odbor SNS Novog Sada reagujući na prethodno saopštenje pokrajinskog odbora demokrata.
"Pre nego što sledeći put spomenete volju gradjana setite se da šef vaše stranke i šef vojvodjanskog režima, Bojan Pajtić, mešetari severnom srpskom pokrajinom sa jedva šest odsto podrške gradjana, i da je on personfikacija svih pljački i otimačina u Vojvodini u poslednjih 15 godina", naveli su novosadski naprednjaci.
Srpska napredna stranka, kaže se u saopštenju, "moli Demokratsku stranku, u kojoj svaki funkcioner vodi svoju politiku, samo za svoj interes i džep, samo da se oni više ne brinu o gradjanima, jer gradjani znaju da dok se demokrate 'brinu o njima', tada ih ustvari pljačkaju". 
Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 24.08.2014 21:42h

    A ko je ta gospa Mihajlovic ,odakle je dosla u Beograd ,koliko je zivela u Vojvodini a da ista o njoj zna ???NISTA od toga nego ko APSOLUTISTA MORA SE PREKROJITI VOLJA VOJVODJANA JER TAKO MI HOCEMO ! KO STE TO "MI" ??Vosa CUTI vodite racuna nije pametno "cackati Mecku" !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP