Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRAGUJEVAC

DS i SNS zajedno ruše Stevanovića

Autor: M. Keranović | 12.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 10

Demokrate i naprednjaci iz Kragujevca žele da vide leđa gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću, pa zajedno sa socijalistima, uveliko razgovaraju o pokretanju inicijative za njegovu smenu. Kako navode naši izvori iz DS-a i SNS-a, ti razgovori će biti intenzivirani sledeće nedelje, ali ističu da odlazak Stevanovića ne treba očekivati pre Nove godine.

Veroljub  Stevanović

Veroljub Stevanović | Foto: FoNet

Radomir Nikolić, lider kragujevačkih naprednjaka, kaže da ta stranka razgovara sa svim opozicionim strankama u kragujevačkom parlamentu, a to su DS i SPS, i da je SNS odavno spreman da preuzme lokalnu vlast i odgovornost u tom gradu. Na pitanje da li će on biti novi gradonačelnik ukoliko dođe do promene vlasti, Nikolić odgovara da se o tome nije razgovaralo.


Dušan Obradović, predsednik Gradskog odbora DS-a u Kragujevcu, navodi da demokrate razgovaraju i sa opozicionim, ali i sa strankama u vlasti u tom gradu, ali ističe da su za sada u pitanju samo razgovori, a ne pregovori.

Međutim, opozicioni SNS, DS i SPS nemaju dovoljan broj odbornika za smenu Stevanovića. Naime, SNS ima 17, DS 12, a SPS šest, što je samo 35 odbornika, od potrebnih najmanje 44 da bi do promene vlasti moglo da dođe. Kako „Alo!“ saznaje, oni očekuju podršku i pet odbornika DSS-a, zatim šest odbornika sa liste Preokret (LDP-SPO), pa čak i po dva odbornika PUPS-a i JS-a, kao i jednog samostalnog.

- Ukoliko se postigne dogovor o promeni vlasti, opoziciju će činiti URS. Međutim, u URS-u koji ima 36 odbornika, ima dosta nezadovoljnih, pa se ne isključuje mogućnost da neki odbornici sa te liste podrže novu vladajuću većinu. Inače, uveliko se priča da bi novi gradonačelnik mogao da bude Radomir Nikolić, a Dušan Obradović predsednik Skupštine grada - navode izvori „Alo!“.

Odbornici Skupštine grada Kragujevca


URS 36
DS-SDPS 12
SNS 17
LDP-SPO 6
DSS 5
SPS 6
PUPS 2
JS 2
Samostalni 1
ukupno 87

Poslednji komentari
  • Jovan Mitrović Vreme: 12.12.2013 08:26h

    Demokratski, nema šta. Iza kulisa. Plaćenjem, korupcijom i obećanjem mesta u javnim preduzećima. U najboljim tradicijama devedesetih. Izbore, gospodo naprednjaci, izbore dajte. Vučiću, čuvaj se ovih Nikolića. Ti si sledeći, nećeš im biti potreban kada princ Radomir zasedne sa kraljem Tomom na vlast.

  • Kole Vreme: 12.12.2013 08:41h

    SNS sto pre da preuzme vlast u Kragujevcu, da se stane na put losoj politici URS-a.

  • Slavica Vreme: 12.12.2013 09:09h

    Babi se snilo sto joj bilo milo,dosadni su vise,nisu uspeli nasilno da promene vlast u KG jedino,nek sebi priznaju da smo mnogo bolji.....

  • Bogdan Vreme: 12.12.2013 09:38h

    Bravo kragujevačke demokrate, rušite vlast u Kragujevcu, sa onima koji su vas rušili u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, pa da li ste vi normalni. Zato i imate samo 12 odbornika u Skupštini grada Kragujevca, jer u proteklih 12 godina niste imali političke pameti, a sada ste je načisto izgubli. Ne želim da se vraćam u 90-te. Zoran Đinđić vam se mrtav u grobu prevrće!!!!

  • Bogoljub Vreme: 12.12.2013 10:30h

    Ovako ili onako samo ih sklanjajte sa politicke scene, jer su nas vratili u one memljive devedesete, ali da gradjanima Kragujevca podnesu sve racune za 12 godina vladavine. Vec nekoliko godina u nazad Kragujevac nema bolju politicku elitu od Verka golubara, Sase Milenica propalog filozofa, Slavice Saveljic koja nikad nista nije radila iz pelena je postala politicar do danasnjeg dana.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP