Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UCENE I PRETNJE

DS: Naprednjaci prekrajaju vlast u Inđiji

Autor: Tanjug | 13.04.2015 - 13:48:00h | Komentara: 0

Demokratska stranka optužila je Srpsku naprednu stranku za prekrajanje vlasti u opštini Inđija, za ucene i pretnje prema odbornicima demokrata i pozvala premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Neobojšu Stefanovića da to zaustave.

Demokratska stranka

Demokratska stranka

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Milan Vasin rekao je na konferenciji za novinare da SNS "po ko zna koji put, po starom i oprobanom receptu, otimanjem mandata, ucenama i pretnjama pokušava da promeni vlast".
Vasin je rekao da je isti scenario primenjen na Irig, Titel i Beočin i da je sada došao red na Inđiju, gde su odbornici DS-a, kako tvrdi, izloženi pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi vlast u toj opštini bila promenjena.
Predsednik te opštine Petar Filipović rekao je da Dragoljub Trifunović, čiji je nadimak Čarli, u ime SNS pokušava da sruši vlast u Inđiji, koju sada čine 23 odbornika DS i SPS.
Navodi i da je Trifunović sa nekoliko direktora republičkih javnih preduzeća posećivao odbornike demokrata, pretio im da će ostati bez posla u tim preduzećima ili da će biti premešteni na niža radna mesta.
Filipović tvrdi da je među odbornicima koji je izložen pritiscima i ucenama i njegov lični prijatelj Bojan Tatić iz Maradika, koga, kako navodi, dva čoveka drže u jednoj vrsti izolacije u njegovoj kući.
Filipović navodi da je došao pred Tatićevu kuću, a da mu je on samo rekao: "Nemoj da mi prilaziš, idi, idi".
"Njegovi najbliži rođaci su nam preneli da u njegovoj kući sede dva čoveka i ne dozvoljavaju da mu iko priđe. Kako biste vi to nazvali", rekao je Filipović i dodao da pet odbornika DS-a i jedan iz SPS-a, "noć uoči Velikog petka, nisu izdržali pritiske" i da su potpisali inicijativu za smenu predsednika opštine i predsednika Skupštine opštine.
Filipović je dodao da od tada niko ne može da stupi u kontakt sa njima, a napominje da je uveren da tu inicijativu nikad ne bi potpisali samovoljno.
"U Inđiji ovo neće proći. DS je 15 godina na vlasti i Inđija je za to vreme postala ozbiljan i razvijen grad. Pozivam Nebojšu Stefanovića i Aleksandra Vučića da zaustave pritiske, pravne i fizičke, na naše odbornike", kazao je Filipović, najavljujući krivične prijave protiv Trifunovića, odbornika koji su potpisali inicijativu, ali i da će zatražiti zaštitu međunarodnih institucija, poput OEBS-a.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP