Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RUŽICA ĐINĐIĆ

DS nastavlja Zoranovim putem

Autor: M. Keranović | 03.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Ružica Đinđić, udovica pokojnog premijera Zorana Đinđića, u razgovoru za “Alo!” kaže da posao u Fondaciji “Dr Zoran Đinđić” ne bi menjala za politički, pa tako ni poslanički, od izbora očekuje da što sigurnije idemo ka putu evropskih integracija, odlazak Borisa Tadića ne želi da komentariše, a tvrdi da se ideje i cilj Demokratske stranke nisu promenili.

Ružica Đinđić juče na  proslavi 24. rođendana Demokratske stranke

Ružica Đinđić juče na proslavi 24. rođendana Demokratske stranke | Foto: A. Stanković

- Stranka treba da odgovori interesima građana, a ti interesi u zavisnosti od okolnosti postaju ili ovakvi ili onakvi. Prirodno je da stranka, tražeći put do građanina mora da se prilagođava i menja. Ali ako ne odustaje od onoga što je cilj, što je ideja, svaka ta promena je i poželjna, jer ne može stranka sa programom iz 1990. da prati izazove vremena 2014. godine. Cilj i ideja Demokratske stranke se nisu promenili. Osnovni postulat Zoranove politike, a on je uvek zagovarao da je za jednu modernu evropsku i građansku Srbiju, ponovili su i govornici na proslavi DS-a, navodeći da to treba da bude put na naredim izborima - kaže za “Alo!” Ružica Đinđić, koja je juče prisustvovala obeležavanju 24 godine od obnavljanja rada te stranke, u Domu omladine.


Ona izlazak Borisa Tadića iz DS-a ne želi da komentariše, a u razgovoru za naš list kaže i da od nje ne treba očekivati da će se aktivnije uključi u politički život Srbije.
- To što vodim Fondaciju “Dr Zoran Đinđić” iziskuje puno vremena. Fondacija postoji već deset godina i ostvaruje fine rezultate. Tako da taj posao u Fondaciji ne bih menjala za neki veći politički, pa ni poslanički - ističe ona. Od izbora, kako navodi, očekuje da što sigurnije idemo ka putu evropskih integracija.

- To je nesumnjivo budućnost ne moja lična, ne vaša, već budućnost i moje dece i sve ove dece koja traže posao i koja ga nemaju - navodi ona.
Poslednji komentari
  • Deja Vreme: 03.02.2014 08:01h

    Ruzice, imas na YouTube snimke Zoranovih govora. Nebilo ti tesko, idi I pogledaj ih.

  • Ердоглијанци Vreme: 03.02.2014 12:53h

    Ми Крагујевчани молимо Ђинђић Ружицу да на листу стави нашу Крагујевчанку Триван Јелену Марковић дугогодишњу вредну чланицу Демократске странке. Госпођа Триван је годинама добро и млого радила за Демократску странку и морају је ставити на листу.

  • Nensi Vreme: 03.02.2014 13:22h

    Svako gleda da pomogne onom od koga ima koris,a gospodji je lepo dok vecina gradjana nema od cega da zivi,mislim da to nije bila politika njenog supruga. A Ds je stranka koja nije ni svesna svoje nemoci ,imali su sansu ali su je propustili tako da ni podrska doticne gospodje nece im puno znaciti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP