Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OTKRIVAMO: NA POMOLU NOVA KOALICIJA U BEOGRADU

DS nudi naprednjacima deo vlasti na Vračaru!

Autor: M. Keranović | 06.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Demokrate sa Vračara, koje su na poslednjim lokalnim izborima u ovoj opštini osvojile apsolutnu većinu, ponudile su SNS-u ulazak u vlast u ovoj opštini, a ponudu su iznele pred Novu godinu, saznaje „Alo!“. To je našem listu potvrđeno iz više dobro obaveštenih izvora iz obe stranke. Naprednjaci se, kako navode naši izvori iz SNS-a, o ovoj ponudi neće izjašnjavati pre beogradskih izbora.

Smetnje na vezama: Đilas i Kuzmanović

Smetnje na vezama: Đilas i Kuzmanović | Foto: Oliver Bunić

- Ponuda je od pojedinih iz DS-a stigla pred Novu godinu. Međutim, o tome da li ćemo ući u vlast na Vračaru odlučiće centrala stranke, koju tek treba da upoznamo sa ovom ponudom. Ukoliko i odobri, u vlast ne planiramo da uđemo pre marta, odnosno beogradskih izbora. To znaju i demokrate.

Pretpostavljamo da je ova ponuda od njih stigla kako bi se osigurali da nakon beogradskih izbora i naše pobede na njima, u koju smo sigurni, ne prođu od strane grada kao što je prolazio Voždovac kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik - navode izvori „Alo!“ iz SNS-a.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Vračar Aleksandar Marković ističe da se ne vode nikakvi zvanični pregovori između demokrata i naprednjaka sa Vračara, ali ne isključuje mogućnost da ih bude u budućnosti.
- O svakoj zvaničnoj ponudi koju budemo dobili odlučivaće stranački organi - kazao je kratko za „Alo!“ Marković.

Branimir Kuzmanović, predsednik opštine i lider demokrata sa Vračara, kaže da saradnja sa SNS-om na Vračaru u ovom trenutku nije tema, ali takođe ne isključuje mogućnost da bude u nekom narednom periodu.

- SNS-u nismo uputili nikakvu zvaničnu ponudu. To u ovom trenutku nije tema. DS i SNS su u vlasti u tri beogradske opštine, što znači da takva saradnja nije nemoguća i ne treba isključiti da do nje možda može da dođe nakon izbora. Inače, takve odluke se donose na našem opštinskom odboru i o tome odlučuje članstvo, ali to još nije razmatrano - kaže Kuzmanović.

Inače, demokrate na Vračaru, iako su osvojile apsolutnu većinu na poslednjim lokalnim izborima, ne vladaju same u ovoj opštini. Naime, u vlast su uključili LDP, a pojedine funkcije dali su i socijalistima iako sa njima nisu zvanično potpisali koalicioni sporazum. Ukoliko SNS prihvati ponudu demokrata i nakon beogradskih izbora uđe u vlast na Vračaru, opoziciju bi činio samo Koštuničin DSS sa svojih pet odbornika.

Kuzmanović dobio packe od Đilasa


Kad je reč o demokratama sa Vračara, Predsedništvo OO DS Vračar nakon najava da bi lider DS-a Dragan Đilas listu kandidata za odbornike u beogradskom parlamentu sastavio od svog tima insistira da Gradski odbor utvrdi kriterijume za formiranje te liste, kao i redosled kandidata na listi za odbornike na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu. Demokrate sa Vračara traže i da se lista kandidata za odbornike utvrdi do 10. janura i javno objavi na sajtu centrale stranke, kao i da se izaberu članovi Izbornog štaba Gradskog odbora stranke za predstojeće beogradske izbore. Naši izvori iz DS-a tvrde da je ovo razljutilo lidera demokrata Dragana Đilasa, koji je pozvao Branimira Kuzmanovića, predsednika OO DS Vračar, i očitao mu bukvicu, a onda mu i poručio da će on sam sastaviti listu.
- Čuli smo se. Pitao me je o kakvim kriterijumima je reč. To je bio glavni deo našeg razgovora - bio je kratak Kuzmanović.

Poslednji komentari
  • dusan Vreme: 06.01.2014 08:33h

    Politika DSS je spas za Srbiju po svim pitanjima .Steta sto to slabo kapiramo kao narod.

  • Vesna Vreme: 06.01.2014 09:49h

    Sumnjam da je ovo zvanična ponuda, mada ništa me više ne iznenađuje. Videćemo.

  • Svetislav Vreme: 06.01.2014 11:04h

    Mogli bi manje da izmišljate. Kakva je to vest kad je ladno demantovana sa obe strane? Posebno što je nema veze s mozgom.

  • Viki Vreme: 06.01.2014 13:41h

    Baš me zanima kada će prestati ti "dobro obavešteni izvori" da trabunjaju svašta. Dosadili su i Bogu i ocu i niko živ im više ništa ne veruje . Uostalom kako sve manje ljudi čita o ovakvim izmišljenim pričama o demokratama mogli bi malo da iizveštavaju i o naprednjacima, jer tema ne manjka.

  • Vladislav Vreme: 06.01.2014 17:41h

    Kako neko nedavno reče, ovoliko spinovanja ne pamtim kad sam video... Dajte da se makne više taj SNS, kako bude da bude...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP