Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TVRDE DA TAKVO KRIVIČNO DELO NE POSTOJI U EVROPI

DS o optužnici protiv Dulića: Politički progon!

Autor: Tanjug | 10.04.2013 - 19:09:00h | Komentara: 3

Demokratska stranka saopštila je da je protiv bivšeg ministra Olivera Dulića danas podignuta optužnica za krivično delo koje ne postoji nigde u Evropi jer, kako navodi, otvara mogućnost za političke zloupotrebe.

Oliver Dulić

Oliver Dulić

"Ideja da se političkim progonima sakrije činjenica da je Vlada nesposobna i nestručna da reši makar jedan problem u ovoj zemlji, da se u Srbiji sve lošije živi i da je vlast loše pregovarala o Kosovu i Metohiji, nije uspela ni devedesetih godina, a neće uspeti ni sada", navodi ta stranka.


DS u saopštenju ističe da je Evropska komisija od Srbije zahtevala da ukine ovo krivično delo "jer pruža previše prostora izvršnoj vlasti za hapšenja i obračune sa politički nepodobnima".

Ta stranka postavlja pitanje ministru pravde koliko je ljudi u Srbiji trenutno optuženo za ovo krivično delo i poziva ga da odgovori da li je ikada ijedna strana zemlja odobrila ekstradiciju po ovom osnovu.

DS podseća da je optužnica protiv Dulića podignuta u trenutku kada, kako tvrdi, "cela Srbija vidi kako Milutin Mrkonjić uzima sredstva iz fondova za siromašne i ucenjuje opštine izgradnjom puteva da bi namirio svoju ljubavnicu, Dušan Bajatović za štetu od 200 miliona evra dobija opomenu, a Tomislav Nikolić oslobađa korumpirane lekare".

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije danas je podiglo optužnicu protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i njegovih saradnika zbog zloupotreba prilikom izdavanja dozvola za red preduzeću Nuba Invest.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je optužnica podignuta nakon što je tužilaštvo, postupajući po naredbi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, završilo istragu protiv Dulića, njegovog tadašnjeg saradnika ministarstvu Nebojše Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • mirjana Vreme: 10.04.2013 19:34h

    Ocekivano je , da se u trenutku goruceg pitanja o Kosovo skrene na nesto drugo, a gde ces bolje od ponovnog vracanja na temu relacija DS i gospodin Oliver Dulic,ovo je zamazivanje ociju javnosti . Nemojmo biti naivni ovo jeste politicki progon gospodina Dulica i DS.a , pa sta bi sa Mrkonjicem, Bajatovicem, Ilicem... gde su ti silni korumpirani politicari , koji imaju itekako putera na glavi, kako to nas narod kaze. Ovo je, da se vlasi nedosete Kosovo je davno dato , a odugovlacenje potpisa farsa, pa moramo skrenuti javnost u drugi smer, a gde nego vec na pripremljeni teren medijski proganjanog gospodina Dulica i ostalih iz DS, BRIGO MOJA PREDJI NA DRUGOGA/

  • ZLOCINACKO UDRUZIVANJE Vreme: 10.04.2013 20:09h

    Za zlocinacko udruzivanje protiv drzave Srbije i za spijunazu ce tek odgovarati. Toliko o stranci DS koja je na principu naslova i organizovana.

  • U EVROPI SE TO DELO ZOVE ZLOCINACKO UDRUZIVANJE Vreme: 10.04.2013 20:50h

    Na tom principu pociva citava organizacija DS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP