Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MITO I KORUPCIJA NEĆE PROĆI

DS pravi komisiju za borbu protiv korupcije u stranci!

Autor: M. K. | 03.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Jedan od predloga koji bi mogao da se nađe u statutu Demokratske stranke, na čijim izmenama se radi, jeste i osnivanje stranačke komisije za borbu protiv korupcije, saznaje „Alo!“.

Mito i korupcija neće  proći: Đilas

Mito i korupcija neće proći: Đilas | Foto: Đorđe Kojadinović

- Ukoliko bi se posumnjalo da je neko postupio suprotno zakonu, bio bi preispitan njegov ostanak na stranačkoj funkciji. Za sada je osnivanje takve komisije, po uzoru na mnoge socijaldemokratske partije, samo jedan od predloga - kaže naš sagovornik iz DS-a.


Izmenama statuta, kako saznajemo, broj potpredsednika će verovatno biti smanjen na tri ili četiri, a i Predsedništvo i Izvršni odbor trebalo bi da imaju manje članova nego sada, kako bi bili operativniji. Takođe, biće predloženo i da se rukovodstvo u opštinskim odborima bira svake četvrte, a ne svake druge godine.

Inače, demokrate će se o izmenama statuta izjasniti na radnoj skupštini te stranke koja je zakazana za 27. april. Radna skupština prethodiće izbornoj, koja će biti održana 31. maja, kada će se birati rukovodstvo stranke po delegatskom sistemu.

U DS-u ne kriju da imaju velikih finansijskih problema zbog dugova iz prethodne kampanje, a zbog kojih im je ponovo, po treći put, blokiran račun. Kažu da će svoje obaveze izmirivati od članarine i sredstava koja budu dobili iz budžeta kao parlamentarna stranka, ali i od donacija ukoliko ih bude bilo.
Poslednji komentari
  • Radisha BG Vreme: 03.04.2014 08:59h

    "DS pravi komisiju za borbu protiv korupcije u stranci!..." - Ovaj tekst sam 3 puta morao da procitam, da sebe uverim da mi se ne prividja.. - Inace ideja je dobra, podrzavam je, ALI je stigla PREKASNO.

  • ljubica Vreme: 03.04.2014 12:50h

    Da li se Djilas preporucuje za komicara? Mito i korupcija ja da dodam i kriminal da li ima u DS? Odgovor na to pitanje je identican kao na pitanje Da li ima vode u moru? Odgovor je IMA.

  • Miljenko manjina Vreme: 04.04.2014 08:31h

    Lep marketinski trik. Ideja je odlicna ali u praksi ne ostvarljiva. Pa vidimo da ne mozete da smenite lidera stranke koji je ogrezao u razne korupcije a kao hocete da iskorenite korupciju. Pokazite da ste ozbiljna stranka tako sto cete promeniti rukovodstvo koje je godinama unistavalo privredu zemlje. Pa posle se bavite doterivanjem stranke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP