Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BAČENA RUKAVICA

DS: Raspišite izbore, mi smo spremni!

Autor: Tanjug | 27.01.2013 - 15:23:00h | Komentara: 11

Demokratska stranka (DS) nastavlja polemiku sa Srpskom naprednom strankom (SNS) optužujući je za progon te stranke i njenog predsednika Dragana Djilasa, a takodje od SNS traži raspisivanje izbora.

U saopštenju DS se navodi da SNS uz pomoć jednog režimskog medija priprema linč opozicionih lidera. Oni su pozvali SNS da raspišu izbore i poručili da je DS spremna.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Oliver Bunić

 "SNS kao vodeća stranka ove vlasti, Srbiju korak po korak vraća u devedesete, kada su stranke na vlasti imale moć da gospodare sudbinama ljudi koji u ovoj zemlji žive i da odlučuju o životima svojih političkih protivnika i njihovih porodica", piše u saopštenju.

Navodi se i da "novinari nikada nisu strahovali od Dragana Đlasa", ali jesu, kako se dodaje, od sadašnjih naprednjaka, nekadašnjih radikala po čijem "zloglasnom zakonu o informisanju su novinari svakodnevno tuženi i osuđivani u roku od 24 časa".

"Đilas je tužbe protiv 'Kurira' podneo kada je hajka protiv njega postala toliko očigledna da nije bilo drugog izbora. Naprednjaci i njihov lider očigledno smatraju da niko iz redova DS ne sme da reaguje na bilo kakve napade i da smo dužni da trpimo neosnovano blaćenje novih režimskih medija", ističe se u saopštenju.

DS je ocenila da je za državu "danas važnije pitanje kako je i zašto funkcioner SNS Vladimir Cvijan pretio predsednici vrhovnog suda Srbije Nati Mesarević i šta je i u čije ime nudio supruzi Saše Dragina, nego šta Aleksandar Vučić misli o privatnoj tužbi Dragana Djilasa. Ali SNS o tome ćuti".
Iz DS-a ponavljaju da ta stranka poštuje energiju koju u svoj rad ulaže potpredsednik vlade i ider SNS Aleksandar Vučić.

"Ni jednu kritiku na temu borbe protiv korupcije i kriminala nismo uputili, jer smatramo da je ta borba važna. Međutim, nakon šest meseci, umesto nepristrasnih istraga koje se vode protiv svih koji su umešani u afere, SNS javnosti nudi nove teorije o političko-tajkunskoj mafiji. Koju, gle čuda, čine članovi DS i tajkuni koji se naprednjacima ne dopadaju", dodaje se u saopštenju.

Iz DS poručuju da bi SNS trebalo da proveri šta su radili i šta danas rade premijer, ministri i stranke kojima je omogućeno da budu u vlasti pre nego što za sve u ovoj državi što ne valja optuže Dragana Đilasa i tu stranku.
Što se tiče izbora, DS poručuje da se oni se raspisuju samo kada vlast nije sposobna da vodi zemlju.

Oni pozivaju SNS da prizna da, osim Vučića od koga, kako kažu, očekuju da pokaže neselektivnost u borbi protiv korupcije, Srbiji nema da ponudi ništa drugo.

"Priznajte da niste u stanju da kontrolišete ni Mlađana Dinkića, ni Ivicu Dačića i raspišite izbore. Odmah. Mi smo spremni", poručili su u DS. 

Pajtić: DS se sprema za vanredne izbore!
Spremamo se za vanredne izbore, a ekspertski odbori su osnovani da definišu politiku Demokratske stranke u različitim oblastima, izjavio zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Oliver Bunić

"U ekspertskim odborima su stručnjaci, i to ne samo iz DS već i nepartijski kadrovi. Budući da vladajuća koalicija na nivou republike otvoreno pokazuje različite politike po čitavom nizu pitanja, teško da će ta situacija biti dugoročno održiva. Uostalom, nema dana da predstavnici stranaka na vlasti ne govore o vanrednim izborima. Zato želimo u izbore da uđemo potpuno spremni", kazao je Pajtić u intervjuu sutrašnjem "Blicu".


Na pitanje da li prelazak Aleksandre Jerkov iz LSV u DS predstavlja pokušaj DS da razgradi LSV, Pajtić je odgovorio:


"Prelazak Jerkovljeve iz LSV u DS je njen lični čin, a iza toga ne stoji namera naše stranke da razgradjuje Ligu i nanosi joj štetu, kao što to govore u toj stranci. Njen dolazak predstavlja pojačanje ne samo za Pokrajinski odbor DS već i za celu stranku".

Poslednji komentari
  • savakiwi Vreme: 27.01.2013 15:59h

    alo,bre,ko ce vise glasati za vas posle trenutno otkrivenih vasih lopovluka zuti.?Mozete samo jos vise da potonete i ne predjete konzensus.Cutite gde ste,niste ni ovaj broj poslanika zasluzili.Videcete.

  • radoslav Vreme: 27.01.2013 17:20h

    Tamo gde su vam mesta spremljena,nema izbora,jer Srbija nema alternativu.

  • Anđelija Vreme: 27.01.2013 17:21h

    Aman zaman , ljudi, dokle više. SNS dosad koliko ja znam nije izašla sa nekim razumnim ekonomskim programom - KAD ĆETE?

  • Bata Vreme: 27.01.2013 17:32h

    Kakav bedak Pa ti ces naredne izbore docekati u specijalnom pansionu

  • Biljana Vreme: 27.01.2013 17:44h

    Pa svakom normalnom je jasno šta radi SNS, pokazaće vreme i onima koji ne shvataju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP