Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VLADA U SENCI

DS: Smenite Gašića!

Autor: Tanjug | 20.03.2015 - 17:36:00h | Komentara: 4

Vlada u senci Demokratske stranke zatražila je danas smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog nepoštovanja procedura u akciji spasavanja bebe vojnim helikopterom, u kojoj je poginulo sedam osoba.


Vlada u senci

Vlada u senci | Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Ministar Gašić svakim danom šteti ugledu sistema i Vojske Srbije i do sad je svojim delovanjem, činjenjem i nečinjenjem naneo izuzetno veliku štetu - rečeno je na konferenciji za novinare posle sednice vlade u senci.

DS je zatražila odgovore na pitanja ko je doneo odluku o upotrebi helikoptera prilikom akcije spasavanja bebe, da li je menjan plan leta i ko je dostavio lažnu vest medijima o sletanju, kao i zašto Ministarstvo odbrane nije reagovalo na lažnu vest o uspešnom sletanju.

Ministarka odbrane vlade u senci Gordana Čomić upitala je da li je odluka o upotrebi helikoptera doneta usmeno ili pisano, navodeći da pisana odluka mora da se dostavi na uvid javnosti.

Ona je takođe upitala i koje nadležno lice, po kojem osnovu i kome je na aerodromu Nikola Tesla dao informaciju o sletanju helikoptera.

Vlada u senci

Gordana Čomić | Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Ovaj zadatak se završio tragično i neko mora da odgovara - rekla je Čomić i istakla da pitanja ne ometaju istragu već se tiču vladavine prava.


Čomić je rekla i da javnost ima pravo da zna sadržaj izveštaja vojne komisije o uzrocima pada helikoptera. Ona je rekla i da je izjava premijera Aleksandra Vučića da preuzima odgovornost za tragediju "nepromišljen odgovor" kao i da je lična odgovornost neprenosiva.

- Ako premijer kaže da je sam odgovoran i ne podnese ostavku, to je isto kao da kaže baš me briga i za vladavinu prava i za ono što piše u zakonu. Znajući rad predsednika vlade, ja sam sigurna da nije tu poruku hteo da da, zato mu je izjava potpuno nepromišljena - rekla je Čomić.

Vlada u senci

Dragan Šutanovac | Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 Ministar policije vlade u senci Dragan Šutanovac rekao je da DS pad helikoptera ne koristi u političke svrhe, već da traži odgovore na pitanje zašto procedure nisu poštovane, ko je donosio te odluke i koji je bio krajnji cilj.

SNS: Koje je Pajtićevo

radno vreme

SNS upitala je danas lidera DS-a Bojana Pajtića koje je radno vreme premijera vojvođanske vlade i za šta ga građani plaćaju.
- SNS pita Bojana Pajtića, koji ni danas nije bio na svom radnom mestu nego u stranačkim prostorijama DS u Beogradu, koje je radno vreme premijera vlade Vojvodine - navela je SNS u saopštenju.
Naprednjaci su pozvali Pajtića da objasni građanima Vojvodine "za šta ga oni, iz svog džepa, plaćaju svakog dana i zašto ni danas nije uradio nijednu korisnu stvar za njih".

Šutanovac je rekao da je tragedija sa helikoperom "posledica lošeg rukovođenja Ministarstvom odbrane i "sindroma Feketić i potrebe ministara da se slikaju".

On je, takođe, podsetio i da je skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti utvrdio da je dokument koji je na jednoj od prethodnih sednica tog tela pokazao ombudsman Saša Janković, a u kojem je navedeno da su pripadnici VBA pratili miting SRS novembra 2014. godine, verodostojan i da postoji u arhivi te agencije, kao i da sadrži podatke i saznanja koja nisu u skladu sa delokrugom rada VBA.

Šutanovac je dodao i da je Odbor doneo zaključak da nije bilo nepravilnosti u nabavci i korišćenju uređaja za prisluškivanje.

- To je bio još jedan pokušaj Gašića da dezinformiše javnost. Zbog svega toga tražimo smenu Gašića sa pozicije ministra odbrane. Premijer što pre, ako ništa rekonstrukcijom, treba da smeni Gašića - rekao je Šutanovac.
Poslednji komentari
  • micko Vreme: 20.03.2015 18:54h

    Ovi izgleda nisu popili jos jutarnju kafu. Deluju kao da su jos u visegodisnjem snu!

  • Samo vas mrgodno gledam Vreme: 21.03.2015 08:40h

    Ma šta bre smenite Gašića? Narod treba što pre da smeni CELU VLADU inače ostadosmo golje a postadosmo tuđe roblje! Rasprodaše, rasturiše, pokraše, nalapaše se falš doktorata, diploma od po 10 ispita za pet dana -ukratko rasturiše nas!

  • laikdolaika Vreme: 21.03.2015 09:26h

    Mislim da Gašić nije dorastao problemima vojske.Ali sigurno nije gori od svojih prethodnika tadića,šutanovca,...... i svih drugih "žutih" ministara!

  • Драгомир Vreme: 21.03.2015 19:01h

    Моје бивше демократе,станите мирно и обратите пажњу?Гледајте ме у очи?Ви нисте на власти јер сте изборе изгубили због килавог рада!Мене сте првог искључили јер сам се усудио да вам готово на почетку владавине кажем да се кренуло лоше!Да се тако нисмо договорили?Да је моја бранша почела да трпи ваше ,,идеје,, које су код Милошевића биле незамисливе!НИКАДА СЕ НЕЋЕТЕ ВИШЕ ВРАТИТИ НА ВЛАСТ!Биће добро само за вас који и даље ,,дрмате,, странком ДС и никоме више!Живите у отетој кући чувеног инжињера Божића?Да се ја питам истерао бих вас а да испред свирају трубачи!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP