Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OGLASILI SE POVODOM NAJAVLJENOG SMANJENJA PENZIJA

DS: SNS i vlada moraju prestati s neodgovornim ponašanjem!

Autor: Beta | 26.07.2014 - 12:36:00h | Komentara: 6

Demokratska stranka (DS) zaražila je danas, povodom najavljenog smanjenja penzija, od Srpske napredne Stranke i Vlade Srbije da prestanu s neodgovornim ponašanjem prema gradjanima.

Spremna za kampanju: Aleksandra Jerkov

Aleksandra Jerkov | Foto: D. Gojić

"Velika podrška koju je SNS osvojio na izborima je neosporna, ali im ona ne daje za pravo da treći put vrše eksperimente nad građanima Srbije, kao što je smanjenje penzija, jer je kao i uvek do sada rezultat njihovih mera bio da građani žive još gore, a to nije sigurno ono za šta su glasali", kazala je portparolka DS-a Aleksandra Jerkov.

Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je premijer Srbije Aleksandar Vučić prethodnih meseci tri puta kazao da neće biti smanjenja penzija i pročitala tri vesti u kojima je predsednik u martu, aprilu i julu rekao da smanjenje penzija "ne dolazi u obzir".
Jerkovljeva je ocenila da nije problem što Vučić govori neistine, "već što cenu njegove nesposobnosti i sve tri njegove vlade plaćaju isključivo gradjani".
"Tu cenu plaćaju radnici, mladi, trudnice, profesori, lekari, oficiri, sudije i penzioneri kojima će se penzije smanjiti", kazala je portparolka DS-a.
Ona je upitala i kada će se dobiti odgovor ko je od ljudi iz vlade odgovoran za "katastrofalne ekonomske posledice u ovom trenutku", kao i kada će gradjani početi da žive bolje.
"DS zna da nisu reforme kada ukidate prava radnika, kada uštede zahtevaju otpuštanje velikog broja ljudi, a jedino što raste u Srbiji su potrošnja, javni dug, deficit i nezaposlenost", rekla je Aleksandra Jerkov.
Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 26.07.2014 13:47h

    Sve je tacno sto ste rekli gda.Jerkov, ne mogu reforme da idu preko ledja radnika, penzionera, a da ostanu nedodirljivi tajkuni, politicari, stecajni upravnici koji imaju po cak tridesetak stecaja i ove gospode koja je dosla iz inostranstva da nam sprovode mere koje bi osmislili i osnovci.

  • bube Vreme: 26.07.2014 17:11h

    Bravo VUCKO !!!!!!!!!!!!!!! Guvenerka imace najvece smanjenje plate u drzavnoj upravi.

  • MarijaS Vreme: 26.07.2014 17:30h

    Katastrofalne ekonomske posledice su rezultat (ne)rada tebe i tvoje družine, koja je deceniju vršljala u ovoj zemlji! Pokri se ušima prodavačice magle.

  • penzionerka 69 god Vreme: 26.07.2014 22:58h

    dokle nas mucite sa tim smanjice te penzije najbolje vucicu sa nojih 21,900 da me pacite u gasnu komoru u ostalom stace vam starci oni su vam samo na teretu sad. smo vam balast uzmite nam sve mi smo navikli neki obrok i da nejedemo ali vi u vladi vidim da imate svi stomske i vas restorsn dobro radi

  • rade Vreme: 26.07.2014 23:06h

    kako ce te stecajnim upravnicima da skinete platu stecajni upravnik g.p.radau stecsjuima 160.000.00nsgradu svakog mrseca 80.000.00 troskovi mesecno stecajni upravnik rad internacional 120.000.00nagradu svakog meseca 50.000.00 troskove prekontrolisoye to je samo oni a imaju rada. stec up. 5..7..stecajeva rad internacional. 10...16. stecajeva

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP