Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEZINTEGRACIJA SRBIJE

DSS: Dve godine vlasti SNS i SPS, rezultati katastrofalni

Autor: Tanjug | 27.07.2014 - 10:02:00h | Komentara: 3

Dvogodišnji rezultati Vlade SNS koja je sa koalicijom okupljenom oko SPS-a na vlasti u Srbiji tačno dve godine, su katastrofalni, ocenila je danas Demokratska stranka Srbije.

Demokratska stranka Srbije

Demokratska stranka Srbije

 
"Ubrzavanje procesa dezintegracije Srbije i njene ekonomske kolonizacije, nastavak uništavanje domaće privrede i demokratskih institucija, to su dvogodišnji rezultati aktuelne vlasti", smatra DSS navodeći da je Vlada SNS, izabrana 27. jula 2012, rekonstruisana u dva navrata - 2013. i posle izbora 2014. godine.


DSS navodi da je protekle dve godine sa "nesmanjenim entuzijazmom nastavljena po Srbiju pogubna evrofanatična politika kakvu je vodila Demokratska stranka", ekonomske prilike se pogoršale i "nikakvih promena na bolje nije bilo ni u zdravstvu, kulturi, obrazovanju, nauci...".


"Vlada Demokratske stranke je od 2008. godine vodila veoma lošu ekonomsku politiku, čije su posledice povećanje duga države za preko 10 milijardi evra i gubitak 400.000 radnih mesta zbog smanjene privredne aktivnosti. Za Vlade Srpske napredne stranke i SPS-a, opredeljene za rigoroznu štednju i smanjenje plata i penzija, a bez ikakve ideje o tome kako oživeti domaću privredu, koja je za dve godine promenila tri ministra finansija, povećala dug države i nezaposlenost, ekonomski sunovrat Srbije se nastavio", ocenila je DSS.


"Celokupna aktivnost Vlade u oblasti ekonomije svedena je na tajno i zakonski sporno ugovaranje velikih poslova direktnom pogodbom, ustupanje državnih resursa strancima, smenjivanje sopstvenih korumpiranih i nestručnih kadrova po javnim preduzećima i svakodnevna obećanja da će onima koji prežive sutra biti bolje", smatraju u DSS.


DSS navodi i da su sklapanjem Briselskog sporazuma, "ugašene srpske institucije na Kosovu i Metohije i priznate institucije samoproglašene tzv. "Republike Kosova.
DSS je kritikovala i stanje u medijima i afere u policiji " u kojima se više i ne zna ko kome smešta i ko ima čiju zaštitu u vrhu vlasti".


Kako je navedeno u saopštenju, Srbiji je potrebna drugačija politika, državno i nacionalno odgovorna vlast, kompetentna, poštena, hrabra vlast.

Poslednji komentari
  • Vreme je za penziju (nezasluzenu) Vreme: 27.07.2014 12:25h

    Nema sta dodati.

  • Aki Vreme: 27.07.2014 12:54h

    Kako neko iz DS moze da pogleda Vucica u oci?Zasto neko od njih nije hapsio lopove i sve one koji zive na racun radnika?Imali su svoju sansu nisu je iskoristili!

  • Srecko Vreme: 28.07.2014 10:05h

    Eto ti sad se setise, kada nisu uspeli da naplate podrsku kazandžiji na izborima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP