Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPOZICIONI PATRIOTSKI BLOK

DSS i Dveri formirali patriotski blok!

Autor: Agencije | 18.11.2014 - 13:22:00h | Komentara: 4

Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri formirali su opozicioni patriotski blok, koji se protivi ulasku Srbije u EU i NATO, a zalaže za ekonomski patriotizam, intenziviranje saradnje sa Rusijom i odbranu Ustava Srbije.

DSS i Dveri

DSS i Dveri | Foto: dss.rs

Lideri DSS-a i Pokreta Dveri Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović naveli su na prvoj zajedničkoj konferenciji, u sedištu DSS-a, da je Kosovo Srbija, a Krim Rusija i da bi vlast trebalo da "prizna Rusiju u njenim ustavnim granicama", prenosi Tanjug.
 
Ističući da je nacionalnom bloku najpreča Srbija i borba protiv aktuelne vlasti, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić rekla je da su spremni da razgovaraju sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem o saradnji, ali da želi da vidi u kom će pravcu ići njegova politika.
"Mi možemo sa svakim razgovarati. Dogovor je jedno, a razgovor je drugo", rekla je Rašković Ivić, navodeći da se iz Šešeljevih izjava vidi da sada nije zainteresovan za pravljenje koalicija.
Rašković Ivić je rekla da se patriotski blok, u kojem su, kako je navela, i pojedini istaknuti intelektualci, odlučno protivi ulasku zemlje u NATO i EU i zalaže za jačanje ekonomske i političke saradnje sa Rusijom.
"Klatno Srbije koje je krenulo ka zapadu treba vratiti na istok", rekla je Rašković Ivić.
Navela je i da se protive prodaji prirodnog i privrednog bogatstva Srbije - "Telekoma", "Elektroprivrede", "Galenike", a zalažu za ekonomski patriotizam, koji podrazumeva ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu, uz stratešku saradnju sa Rusijom.
Rašković Ivić je rekla i da je Ustav Srbije poslednja odbrana od cepanja Srbije, ističući da bi brisanjem preambule bio otvoren put za priznavanje nezavisnosti Kosova.
Navodeći da vlast vodi Srbiju u demagošku, ekonomsku i socijalnu propast, lider Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je opoziciona saradnja i formiranje patriotskog bloka važan trenutak u srpskoj istoriji.
"Vreme je za sabiranje patriotskih snaga za promenu vlasti u Srbiji. U Skupštini Srbije nema opozicije, prava opozicija je van parlamenta", rekao je Obradović i pozvao "sve srpske rodoljube da im se priključe".
Poslednji komentari
  • Ja Vreme: 18.11.2014 15:30h

    Taman sam mislila da je Sanda Raskovic neko na koga se moze racunati u politici u buducnosti, kad se udruzila sa logoreicnim i neharizmaticnim Boskom Obradovicem...Steta!

  • vera Vreme: 18.11.2014 18:42h

    Sada mi je jasno zasto su je oni pravi DSS-ovci napustili?

  • DS22 Vreme: 19.11.2014 11:39h

    E tu vam je GOSPO kra! Nema vise DSS-a odose u MILITANTNE!

  • naca Vreme: 20.11.2014 22:44h

    Kakav spoj!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP