Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OTVORENO

DSS spreman na promenu
vlasti u Beogradu

Autor: Tanjug | 09.11.2012 - 12:47:00h | Komentara: 25

Demokratska stranka Srbije je spremna da razgovara sa Srpskom naprednom strankom o promeni vlasti u Beogradu i to ne bi bilo prekrajanje izborne volje građana, izjavio je danas šef odborničke grupe DS Andreja Mladenović.

"Mi očekujemo poziv od Srpske napredne stranke. SNS i DS su jedine opozicione stranke u gradskom parlamentu i kad dođe do takvog poziva, mi ćemo na njega odgovoriti i nadamo se da ćemo u skorijem roku imati prave promene u Beogradu jer su one neophodne", rekao je Mladenović novinarima u Skupštini grada.
Napomenuvši da je jedan odbornik DS napustio odbornički klub, Mladenović je rekao da je to prekrajanje izborne volje, jer "neko krade tuđe odbornike i uzima glasove građana koji su glasali za određene stranke".
DS, kako je rekao, nikada ne krade tuđe odbornike a to ne radi ni SNS, već "to rade drugi".
"Njih pitajte što prekrajaju izbornu volju građana", dodao je Mladenović.

Andreja Mladenovic

Nema prekrajanja volje građana - Andreja Mladenović | Foto: Alo!

On je dodao da je DS S spreman da razgovara o drugačijem konceptu vođenja politike u Beogradu i da ta stranka nije zadovoljna kako je to rađeno u prethodne četiri godine.
"Smatramo da je to moglo da se radi mnogo bolje, da moramo imati sasvim drugačije prioritete u ovom trenutku u uslovima krize i da grad neće moći da funkcioniše u naredne četiri godine onako kako danas funkcioniše", rekao je Mladenović.
Kako je dodao, prekrajanje izborne volje bi postojalo ako bi neko na silu preuzeo vlast u gradu, ali nije prekrajanje volje "ako napravite drugu većinu u Skupštini grada".

pokrivalice

Napeto oko vlasti u Beogradu | Foto: Zoran Raš

"Prekrajanje volje može da postoji ako bi neko ukrao odbornika Demokratske stranke ili Demokratske stranke Srbije, što je u toku", rekao je Mladenović.
Mladenović je naveo da je SNS najavila da će sledeće sedmice na stranačkim organima imati temu o promeni vlasti u Beogradu i da je DS spreman za otvorene razgovore sa "naprednjacima" koji su njihov prvi partner za razgovore o drugačijem vođenju Beograda.
Mladenović je zaključio da je neophodan drugačiji koncept za vođenje Beograda i da se u gradskoj skupštini formira većina koja će na pravi način voditi računa o glavnom gradu.
"Nije sve u slikanju i reklami. Mora nešto konkretno da se uradi i za Beograđane i za ceo Beograd", kazao je Mladenović.

Đilas ne vidi potrebu za promenom vlasti u prestonici

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da vlast u Beogradu nije napravljena na principima podele plena nego na ideji i realizovanim rezultatima i da ne vidi nijedan razlog da nešto što je bila jasna izražena volja građana sad bilo ko menja.
"Vlast u Beogradu nije napravljena na principima podele plena, podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja", rekao je Đilas.
On je novinarima u Skupštini grada rekao da je ta vlast napravljena na ideji da svako dete u osnovnim školama dobije besplatne udžbenike, svaka trudnica prima punu platu, svaka porodilja dobije pomoć, da 78.000 penzionera dobije pomoć, a biće ih i 110.000 od januara sledeće godine.

Najveći favorit: Dragan Đilas

 Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

Đilas je dodao i da je napravljena na ideji da se sagrade obdaništa, škole, domovi zdravlja, druga infrastruktura ....i istakao da ne vidi da se ijedna od tih stvari o kojima je postignut dogovor ne sprovodi i nadalje.
"Imamo čvrst koalicioni sporazum sa PUPS-om, imamo dogovor sa SPS-om, sa kojima nikada i nismo potpisivali koalicioni sporazum - funkcionišemo kao vlast i ne vidim nijedan razlog da nešto što je vrlo jasno bila volja građana sad bilo ko na bilo koji način menja", rekao je Đilas.
Kako je istakao, on kao gradonačelnik ne pravi kompromise, nema kompromisa u promeni te politike grada i neće biti kompromisa u daljem razvoju grada Beograda.
Na pitanje novinara kako komentariše najavu iz PUPS-a da će ipak razgovarati sa SNS-om da čuju šta imaju da kažu o vlasti u Beogradu, Đilas je rekao da je svoj odgovor na to pitanje već dao.
Potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović izjavio je juče da će krajem ove i tokom sledeće nedelje najviše rukovodstvo stranke razmatrati pitanje vlasti u Beogradu, a da će zatim o tome razgovarati sa koalicionim partnerima na republičkom nivou.

Poslednji komentari
  • Fule Vreme: 09.11.2012 13:40h

    Naprednjaci,ne dirajte Djilasa,njega su Beogradjani birali,i zato pustite da njegove bus-plus gorile te iste Beogradjane jos malo mlate :D

  • Jimmy Vreme: 09.11.2012 13:41h

    A sto ga smenjujete,kako ce sada da bude najbogatiji gradonacelnik najsiromasnije evropske prestonice ? :(

  • Pini Vreme: 09.11.2012 13:42h

    Djile,ako izgubis Beograd,onda ce Tadija tebe da smeni zbog losih rezultata,i tako cete u krug!ahahahahaha

  • Huki Vreme: 09.11.2012 13:43h

    Ne idi Djiki,dovrsi zapoceto...unistenje! :D

  • Njam Vreme: 09.11.2012 13:56h

    Nemoj da ides Djilase,ostalo je jos po nesto da se...izgradi! :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP