Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SAMARDŽIĆ

DSS traži ostavku državnog vrha i referendum

Autor: | 22.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Demokratska stranka Srbije pozvala je predsednika Republike i Vladu Srbije da podnesu ostavke zbog parafiranja predloga briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije. Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić izjavio je na Bajlonijevoj pijaci tokom akcije te stranke na prikupljanju potpisa protiv potpisivanja sporazuma da aktuelna vlast ne govori istinu kada tvrdi da je briselski dokument najbolje rešenje u ovom trenutku.

S pijace u kosovski boj: Samardžić

S pijace u kosovski boj: Samardžić

“Najvažniji zahtevi su podnošenje ostavke i raspisivanje referenduma o sporazumu. Narod mora da se izjasni o tome šta misli, a ne šta misli naša potkupljena politička klasa”, kazao je Samardžić. Prema njegovim rečima, narod mora da se digne protiv, kako je rekao, nepravde, jer je na taj način ugrožena cela Srbija.


“Neka niko ne misli da mu neće zakucati na vrata isti oni koji sada kucaju na vrata žiteljima severne Mitrovice, Leposavića i drugih sela”, rekao je Samardžić. On je dodao da je Srbija imala svoje nadležnosti u opštinama na severu Kosova i da su srpski građani živeli veoma teško, “ali ipak zadovoljni, jer žive u svojoj državi”.

“Sada su ih preneli kao neku stvar u drugu državu. Izručili su ih Hašimu Tačiju i sada ih obmanjuju da će im biti bolje”, kazao je Samardžić i dodao da je protest protiv sporazuma tek počeo i da će trajati sve dok ne bude poništen.

Pristalice Vojislava Koštunice okupiće se u 15 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, a zatim će prošetati do Vlade Srbije, gde će predati svoje zahteve. Tri sata kasnije, na Trgu republike protestovaće radikali pod sloganom „Ne damo Kosovo i Metohiju“.
Poslednji komentari
  • Bora Vreme: 22.04.2013 14:37h

    Jedva cekam da se razdvojimo od Albanaca,ne zato sto ih mrzim vec zato sto je zajednicki zivot nemoguc.Svako sebi,a ko je vise kriv nek pokaze istorija.

  • Somersby Vreme: 22.04.2013 16:43h

    Cuj dss nesto trazi. Zasto svoje ideje nisu realizovali u delo kada su imali prilike za to? Sada se samo javaljaju da kritikuju nekog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP