Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BRANI PREMIJERA

Đukić Dejanović: Dačić zaslužio obe funkcije!

Autor: Tanjug | 10.08.2013 - 09:47:00h | Komentara: 9

Ministarka zdravlja Slavica Djukić Dejanović ocenila je da premijer Ivica Dačić treba da zadrži obe funkcije odnosno da ostane i ministar unutrašnjih poslova jer rezultati rada pokazuju da on ne treba da napusti tu poziciju.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: Saša Maričić

"Svi potpredsednici Vlade obavljaju istovremeno više funkcija. Aleksandar Vučić je i koordinator službi bezbednosti, a Jovan Krkokabić i Rasim Ljajić su ujedno i ministri. Na vidim zašto bi onda Dačić morao da se rastereti više nego neko drugi, iako zasigurno obavlja težak i odgovoran posao", rekla je Djukić Dejanović.
Komentarišući izjave nekih od funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) da Dačić treba da se povuče ili čak ustupi premijersku fotelju potpredsedniku vlade Vučiću, ona je rekla da je "normalno što oni žele da njihov predsednik bude premijer."

"Ali, gospodin Vučić je jasno rekao da bez novih izbora o tome ne želi ni da razmišlja. Za mene je time stavljena tačka na to pitanje, jer on nije čovek koji poriče svoje izjave, dodala je ona u intervjuu za "Večernje novosti".

Na pitanje koliko je realna trampa izmedju Socijalističke partije Srbije (SPS) i SNS i da li će SPS ustupiti saobraćaj i prosvetu, za kulturu i sport, Djukić Dejanović je odgovorila da su to samo medijske spekulacije i da takvih razgovora zasada nije bilo.

Kad je reč o tome da li će SPS predložiti stručnjake ili partijske funkcionere za ministre, ona je naglasila da SPS nesporno ima dobre kadrove i da "nema nijedne odgovorne pozicije u državi za koju nema nekoliko kvalitetnih kandidata".
"Personalna pitanja još nisu došla na dnevni red. Moramo prvo da odredimo koja će biti nova politika na ekonomskom planu. Ništa se ne drži pod velom tajne, već se uveliko radi. Odluke će biti saopštene tek kada budu konačne i mislim da se to neće dogoditi pre 26. avgusta," rekla je ministarka zdravlja.

Ivica Dačić

Partijske kolege stadoše uz njega: Ivica Dačić | Foto: FoNet

Govoreći o svojoj ličnoj poziciji, ministarka zdravlja je podsetila da je još ranije mandat stavila na raspolaganje Dačiću rekavši da neće biti problem da podnese ostavku ukoliko on "proceni da neko drugi može bolje da radi".

Upitana zašto je Srbija donela propise o uvodjenju elektronskih knjižica kad ne može da ih sprovede, Dejanović je podsetila da EU očekuje uvodjenje informacionih tehnologija u zdravstveni sektor.

"Zakon o zdravstvenom osiguranju, koji je to predvideo, izglasan je još 2011. godine. Njega su tada podržale i neke opozicione stranke. Može neko da pokrene pitanje izmene tog propisa, ali EU očekuje uvodjenje informacionih tehnologija u zdravstveni sektor," zaključila je ona.

Dačić: Nema spora sa Vučićem
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da izmedju njega i zamenika premijera Aleksandra Vučića "nema nesuglasica ni oko mesta premijera ni kada je reč o Ministarstvu unutrašnjih poslova."
On je rekao da, tokom razgovora o rekonstrukciji Vlade, nijednog trenutka nije razmatrana promena na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova a da on i Vučić zajedno rade na poslovima bezbednosti i policije.
Osvrćući se na nedavne izjave ministarke energetike Zorane Mihajlović i svoju ličnu opasku da "izveštaje o radu ne podnosi Mihajlovićevoj već skupštinskom odboru" kao i da bi činovnici trebalo da poštuju instituciju premijera, Dačić je u izjavi "Blicu" rekao da je "na sve te dogadjaje juče stavljena tačka u razgovoru sa Vučićem".

Poslednji komentari
  • milan Vreme: 10.08.2013 10:52h

    Kad ispadne Sps onda ce krenutti lavina afera njenih clanova .Samo polako.

  • misho Vreme: 10.08.2013 13:21h

    slavice moja,a koferče,pa banana...u normalnoj državi nije ni za sekretara mesne zajednice!voleo bih kada bi dala osvrt na zastavu elektro.verovatno ti zbog nje treba minister un.poslova.ej zemljo korumpirana.vonjaš u vrhu a narod ti gladan...

  • DSV Vreme: 10.08.2013 15:46h

    Jel mu to ostavio tvoj ili njegov TATA u amanet! Bice da je tvoj cim se JAVLJAS!

  • Evelin Vreme: 10.08.2013 16:54h

    Toliko se cvrsto drzi ministarka sa malim M, i premijer sa najmanjim P. Oboje zajedno padaju.

  • Panter Vreme: 10.08.2013 16:55h

    Ni Slavica , ni Dacic niti sta rade, niti znaju da rade. Samo se u medijima kuraze i podrzavaju. SPS-a je svima preko glave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP