Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

AFERA

Dulić "peva" o kablovima!

Autor: Svetlana Vojinović | 03.10.2012 - 11:28:00h | Komentara: 5

Oliver Dulić bi trebalo danas da bude saslušan zbog izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova na putevima Srbije slovenačkoj firmi „Nuba invest“.

Ne'am ja pojma di su se denuli lavovi

Ne'am ja pojma di su se denuli kablovi | Foto: Vesna Lalić

Povodom afere sa kablovima do sada je saslušano nekoliko osoba, među kojima i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, inače kadar SPS-a, saznaje “Alo!”.


Specijalni timovu MUP-a Srbije upravo su priveli kraju istragu koja je bila bazirana na izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, koji je urađen još pre godinu dana.

- Po nalogu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal Dulić će biti saslušan o okolnostima davanja tih dozvola. Moraće kao bivši ministar da odgovori kako je i zašto baš ova slovenačka firma, koja je u vlasništvu Rastka Tomažića, 2009. godine dobila posao vredan više desetina miliona evra, a to je postavljanje optičkih kablova širom Srbije, uključujući i Kosovo.
Inače, mi sumnjamo da to Dulić nije radio sam, već da ga je neko nagovarao da ta firma bez tendera dobije posao. Na njemu je da kaže sve šta zna. U međuvremenu, pored Drobnjaka, saslušani su još i Dulićevi pomoćnici Nebojša Janjić i Aleksandra Damnjanović, zatim nekoliko zaposlenih u stručnim službama vlade koji su pripremali dokumentaciju, kao i iz službi drugih institucija koji su davali različite saglasnosti - objašnjava naš izvor iz vrha istrage.
Podsetimo, Savet za borbu protiv korupcije u svom izveštaju navodi da je dozvole preduzeću „Nuba invest“ izdalo Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i JP „Putevi Srbije“, kao i da je godinu dana to bilo jedino preduzeće koje je postavljalo cevi sa optičkim kablovima iako u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (RATEL) nije ni bila registrovana kao operater.
Zanimljivo je i da je prvi zahtev za taj posao „Nuba invest“ podnela ministarstvu samo nekoliko meseci nakon registracije preduzeća u Srbiji, u septembru 2009, a već sledećeg meseca dobila i saglasnost. “Putevi Srbije” prvobitno su odbili da daju saglasnost da se posao poveri “Nubi”, međutim, krajem novembra 2009. godine Zoran Drobnjak u ime „Puteva Srbije“ daje saglasnost i pored nedostajućih dokumenata.

Dulić: Ivica Dačić mi je potpisao da je sve u redu!

Ivica Dačić

E ako je Ivica potpisao, onda mora da je sve u redu | Foto: FoNet

 Oliver Dulić kaže da će se odazvati sa zadovoljstvom:

„Ponavlja se praksa da se takve stvari prvo pojavljuju u medijima, što je ogromna sramota za ceo državni sistem. Sa sobom ću da ponesem nalaz Republičkog tužilaštva, koji je ceo slučaj istraživalo 2010. godine na inicijativu vlade i utvrdilo da nije bilo kršenja nijednog zakona. Kao i zaključak vlade koji to potvrđuje, a koji je potpisao tadašnji potpredsednik vlade Ivica Dačić. O tom slučaju više ništa ne znam i za mene je to davno zaključena stvar i nije mogla da se promeni nijedna okolnost, osim političke. Neću pristati da me bilo ko šikanira zarad političkih poena i koristiću sva Ustavom raspoloživa sredstva. Što se tiče Slovenije, jedino je moguće da sam prekoračio brzinu na autoputu kroz tu zemlju! Nikada nisam imao bilo kakve poslovne veze niti sam ikada primio mito. Miran sam po tom pitanju.“

Poslednji komentari
  • bobo Vreme: 06.10.2012 13:48h

    Da je krao,krao je,sve je pare pokrao,preslo mu u naviku!!!!

  • mirjana Vreme: 07.10.2012 17:40h

    Ovo samo ima u Srbiji, da budes osudjen pre svakog sudjenja i to medijskom hajkom, ovo nije ni videlo demokratije, gde mi to zivimo, ko su ovi dzelati, koji nas vode u ponor? Prvo pohapsite one u svom okruzenju, a neskrecite paznju na Dulica , vreme je najbolji pokazatelj i vase ce uskoro se pokazati , vrlo brzo.

  • Marta Vreme: 08.10.2012 16:35h

    Ako je krao treba mu suditi.Nije lepo da se neki ljudi bogate na racun drugih.

  • maja Vreme: 08.10.2012 17:34h

    Koji visokoumni i vidoviti komentari, ' KRAO JE ' dali si ti to video ili frustracija zbog nistavnog, malog sopstvenog zivota, govori iz tebe . Mislim, da prvo treba dokazati, da je neko ogresio se o Zakon , postenjacine, za mene Dulic je posten gradjanin sve dok se nedokaze krivica, ako se dokaze

  • miko Vreme: 09.10.2012 12:22h

    Nenormalno je da se svi ministri tako brzo OBOGATE od sjoje plate. Da je pravde da ova VLADA izdrzi i sprovede u delo da svim politicarima sve nezakonito steceno i oduzmu u korist drzave,da vrete svakom svoje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP