Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

AFERA

Dulić se u pidžami
spasao hapšenja!

Autor: N. G. - D. D. | 06.10.2012 - 12:38:00h | Komentara: 36

Policija je jutros u 8.25 pokušala da uhapsi bivšeg ministra Olivera Dulića, ali se on pozvao na poslanički imunitet, zbog čega je njegovo privođenje odloženo do daljnjeg. Policija sumnja da je Dulić zloupotrebio položaj u slučaju polaganja optičkih kablova za internet sa slovenačkom firmom "Nuba invest". Zbog sumnje da su umešani u istu aferu privedeni su Nebojša Janjić, bivši pomoćnik ministra Dulića, kao i Zoran Drobnjak, V.D. direktor JP Putevi Srbije.

Oliver Dulić

Politički progom ili organizovani kriminal: Oliver Dulić

Kako alo.rs saznaje Duliću su na vrata stana u Subotici oko 8.25 jutros zakucala dva policajca s nalogom za privođenje. Otvorio im je u pidžami i papučama, očigledno tek razbuđen. Zamolio ih je da sačekaju da se obuče, ali i konsultuje s advokatom. Posle tri minuta ponovo im je otvorio vrata i rekao da se poziva na poslanički imunitet.

- Nemam šta da krijem i jedva čekam razgovor sa državnim organima. Sve dokaze ću da iznesem. Molim samo da se prekine progon moje porodice u medijima. Spreman sam da idem u zatvor, ali nek mi porodicu ostave na miru. Molim vlast da se uozbilji, jer ovde je reč o političkom progonu ljudi iz DS-a - izjavio je  bivši ministar i poručio da će se braniti do kraja i da "nikada nije prekršio zakon".

On je najavio da će sam otići u policiju posle konferencije za štampu koju je održao u 12 sati u Beogradu, a na kojoj su mu podršku pružili bivši premijer Mirko Cvetković i ministri iz DS. Dodao je da se više neće pozivati na imunitet.

Nuba: Sve je bilo po propisu!

Slovenačka kompanija Nuba savetovanje i investiranje danas je saopštila da je njena firma Nuba invest na zakonit način dobila gradjevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u Srbiji. U saopštenju se navodi da su u identičnoj proceduri dozvolu za postavljenje telekomunikacione optičke mreže, na istim trasama, dobile i kompanije Telenor i SBB, ali, kako tvrdi Nuba savetovanje i investiranje, u kraćem roku.


Dulić je ranije dovođen u vezu sa aferom oko izdavanja dozvola slovenačkoj firmi „Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž srpskih puteva.
Za taj posao "Nuba" je podnela zahtev nadležnom ministarstvu samo par meseci nakon registracije preduzeća u Srbiji, u septembru 2009. godine. Dozvolu od resornog ministarstva „Nuba" je dobila već 16. oktobra. Trinaest dana kasnije, Ministarstvo je u ime ove firme, uputilo zahtev preduzeću „Putevi Srbije" radi izdavanja saglasnosti za postavljanje optičkog kabla na relaciji Batrovci-Beograd.
Zahtev je potpisao ministar Oliver Dulić.

Zoran Drobnjak

Saslušan, pa pušten: Zoran Drobnjak

"Putevi Srbije" prvo odbijaju zahtev nalazeći da je "Nuba" nekvalifikovana za taj posao. Odluka se, ipak, naknadno menja i favorizovana firma - uprkos manjkavom zahtevu i uz asistenciju ministarstva koje ignoriše primedbe - dobija posao.
Na problematičnost ovog postupka prvi je ukazao Savet za borbu protiv korupcije još u novembru 2010. godine.

Nebojša Janjić

Bivšeg šefa čeka u ćeliji: Nebojša Janjić

Kako su tada preneli mediji Savet za borbu protiv korupcije detaljno je istražio kako su izdate dozvole preduzeću "Nuba invest" i otkro da ova firma, zahvaljujući dozvolama Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i JP "Putevi Srbije", godinu dana bila jedino preduzeće koje je postavljalo cevi sa optičkim kablovima, uprkos činjenici da u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (RATEL) nije ni bila registrovana kao operater.


"Nuba invest" je gradila mrežu optičkih kablova prema Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, dok su aktuelni operateri u Srbiji, poput Telenora i SBB-a, do svojih prvih dozvola uspeli da dođu tek posle godinu dana.

V. D. direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak dao je u policiji izjavu o "slučaju Dulić", nakon čega je pušten, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije

Tužilac traži skidanje imuniteta

Tužilaštvo za organizovani kriminal uputiće zahtev Skupštini Srbije da se Oliveru Duliću ukine poslanički imunitet, izjavio je jutros za RTS tužilac Miljko Radisavljević.

Poslednji komentari
  • zvrk Vreme: 06.10.2012 13:43h

    Poziva se na imunitet......jaooooo Srbijo ko je tebe vodio!!!!!!!!!!

  • razocarana Vreme: 06.10.2012 13:44h

    Kakva vest za dobro jutro!!!Samo jos da mu ukinu imunitet i da ga smeste tamo gde treba....

  • e moj narode Vreme: 06.10.2012 15:14h

    Polako nista se ne brinite, sta pozvao se na imunitet, pasce njemu u vodu taj imunitet, kada se dokazi budu stavili na sunce,.

  • Samo da se zna Vreme: 06.10.2012 15:15h

    Tek sada vidim da je ostala bivsa vlast i dalje bi bilo isto jos i gore, ali sreca pa je dosao Vucic na vlast i obecao kriminal i korupciju iskoreniti. Vucic je poceo ispunjavati obecanje, i svi koji su ga napadali,izvolite pa sad gledajte sta ce sve raditi. A sto se tice Dulica, pa ako nema nista skriveno i ako je nevin, zasto se poziva na imunitet?

  • piza majstor Vreme: 06.10.2012 15:16h

    Zasto imunitet ako nisis kriv? Znaci ima neka tajna veza.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP