Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VRATIO MANDAT

Dulić više nije
poslanik

Autor: Beta | 29.11.2012 - 15:52:00h | Komentara: 32

Poslanici Demokratske stranke (DS) i bivši ministri Oliver Dulić i Snežana Malović podneli su danas ostavke na poslanički mandat u Skupštini Srbije.

Dulić je rekao da su Snežana Malović i on danas popodne i formalno podneli ostavke.

Oliver Dulić

Poslušao sam predsednika: Oliver Dulić

Na svom Tviter nalogu Dulić je napisao: "Poslušao predsednika, preuzeo svoj deo odgovornosti, vratio poslanički mandat, hvala svima na saradnji i pozdrav, ortoped Dulić je tu ako zaboli".

Dulić je ostavku na poslaničku funkciju prethodno overio u sudu, shodno Zakonu o izboru narodnih poslanika, i predao na skupštinskoj pisarnici.

"Poštujući javno izraženi stav predsednika Demokratske stranke, danas sam podneo osavku na mesto poslanika u Narodnoj skupštini i na taj način prihvatio deo odgovornosti za rad vlade u prošlom mandatu. Ostajem član DS, angažovan u meri u kojoj to novo rukovodstvo od mene bude očekivalo", rekao je Dulić u izjavi Tanjugu.


On je precizirao da je tim činom želeo da pomogne svojoj stranci da u budućem periodu bude prepoznata kao partija u kojoj se vrednuju rad i rezultati, ali se i preuzima odgovornost i koja zbog toga zavredjuje da joj se vrati poverenje gradjana na narednim izborima.


Prema rečima Dulića, koji je bio ministar za zaštitu živote sredine i prostorno planiranje u vladi Mirka Cvetkovića, u maju, po završetku parlamentarnih izbora, percepcija gradjana o radu DS bila je potpuno drugačija nego danas, kao što bi bila drugačija i da dotadašnji koalicioni partneri nisu napravili koaliciju sa tadašnjom opozicijom.


"Bio sam na čelu jednog od ministarstava koje je uspešno vodilo ogromne projekte i postiglo velike napretke", rekao je Dulić, ali i naglasio da mu je "jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora percepcija o radu njegovih kolega iz vlade i njega lično postala potpuno drugačija".


Razlog tome je, kako je ocenio, "brutalno lažljiva negativna kampanja vodjena kroz režimske tabloide, neosnovano i nekorektno osporavanje od strane onih koji su ih nasledili u vladi, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, koje su bile praćene medijskom histerijom".


"Radio sam najbolje što sam mogao, nikada nisam kršio zakon i moral i za tu istinu mi ostaje da se borim u institucijama", zaključio je Dulić koji je bio i predsednik parlamenta od 23. maja 2007. do 25. juna 2008. godine.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas pozvao je na izbornoj skupštini održanoj u nedelju, 25. novembra, poslanike DS-a koji su bili u prethodnoj Vladi Srbije da razmisle da li i dalje treba da budu u parlamentu, pošto su ih građani loše ocenili na izborima.
 
Poslednji komentari
  • novica952 Vreme: 29.11.2012 16:39h

    Dulić je trebao odmah kad je došao na tapet tužilaštva da se oslobodi funkcije poslanika i da se ne krije iza funkcije i ministarskog položaja koji je debelo zloupotrebio.Čekao je da ga Đilas prozove da to uradi , da bi Đilas spasao šta se može spasti.I Milaovićka je zbog sramne reforme pravosuđa zaslužila da odgovora ne samo politički i vrati mandat nego da i krivično odgovara za ono što je uradila ili nije kao ministarka pravosuđa. sad čekamo ostale da vidimo reakciju, Dulić je pokrenuo dešavanje a ostaje da vidimo ko je sledeći i gde je kraj te akcije. Ili će se ići do kraja ili će pojedinci sa petljom samo priznati krivicu za poraz.

  • Alo forever Vreme: 29.11.2012 16:52h

    Da je to uradio pre par godina narod srbije i budzet bi bili spaseni.

  • Alo man Vreme: 29.11.2012 16:53h

    Konacno da i ti uradis bar nesto pametno.

  • Alomanik Vreme: 29.11.2012 16:54h

    Jedva cekam da te vidim u prugastoj kosulji umesto sakoa...

  • Lepotica021 Vreme: 29.11.2012 16:55h

    Proslih 12 godina su njihovom vladavinom unistavlai narod...red je dosao da i neko od njih odsluzi bas 12 godisnju zatvorsku kaznu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP