Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOSTUPAN POLICIJI

Duliću ukinut poslanički imunitet

Autor: Ekipa Alo! | 08.10.2012 - 17:22:00h | Komentara: 31

Skupština Srbije ukinula je danas imunitet poslaniku DS Oliveru Duliću, nekadašnjem ministru za zastitu životne sredine i prostornog planiranja.

Oliver Dulić

Ukinut mu imunitet: Oliver Dulić | Foto: Milorad Milanković

Tužilaštvo će pozvati Dulića na saslušanje

Nakon odluke Skupštine Srbije o
ukidanju imuniteta poslaniku Oliveru Duliću, osumnjičenom za
zloupotrebu službenog položaja, Tužilaštvo za organizovani
kriminal pozvaće osumnjičenog radi saslušanja, navodi se u
današnjem saopštenju Tužilaštva.

-Krivičnu prijavu protiv Dulića podnela je Uprava kriminalističke policije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja", navodi se u saopštenju. Dulić u subotu nije uhapšen jer se pozvao na poslanički imunitet, a kasnije je saopštio da je to pravo iskoristio samo kako bi se obratio javnosti i ustvrdio da je reč o političkom progonu.

Većinom glasova poslanika Skupštine Srbije ukinut je imunitet poslaniku DS Oliveru Duliću. Za ukidanje imuniteta Duliću glasalo je 150 od 151 poslanika, koliko ih je bilo u sali, a glasanju nisu prisustvovali poslanici DS.
Ukidanje imuniteta Duliću zatražilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje Dulića tereti za zloupotrebu službenog položaja, u vreme dok je u prethodnoj vladi bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.
Sednicu je sazvao predsednik parlamenta Nebojša Stefanović na zahtev skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, koji je i predložio ukidanje imuniteta Duliću.
Policija je pre dva dana pokušala da privede Dulića u njegovoj kući u Subotici po zahtevu Tužilaštva, ali on se tada pozvao na imunitet.
Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je 6. oktobra, na sednici koja je bila zatvorena za javnost, predložio parlamentu da Duliću ukine imunitet.
Skidanje imuniteta tražilo je Tužilaštvo zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su Dulić, njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi izdavanja dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili zakon.
Ukidanje imuniteta Duliću bila je jedina tačka dnevnog reda prve sednice jesenjeg zasedanja, koja je počela uz himnu “Bože pravde” i Gardu na ulazu u Dom Narodne skupštine.
- Nisam kriv za zloupotrebu službenog položaja, niko od mojih saradnika nije kriv i to ćemo i dokazati - izjavio je bivši ministar i poslanik DS Oliver Dulić danas u Skupštini Srbije pred novinarima.

Poslanici DS napustili skupštinsku raspravu

Poslanici Demokratske stranke napustili su danas skupštinsku salu i saopštili da neće učestvovati u daljoj raspravi o ukidanju imuniteta njihovom poslaniku Oliveru Duliću, niti u glasanju o tome.

Oliver Dulić

- Mi ćemo se danas povući i dozvoliti organima da obave svoj posao, jer smo uvereni da će Dulić dokazati svoju nevinost - rekao je zamenik šefa poslaničke grupe “Izbor za bolji život” Balša Božović i ponovio da se Dulić i sam odrekao imuniteta.Nakon toga su svi poslanici DS napustili skupštinsku salu.

Božović je prethodno rekao da se predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović presudio Duliću izjavom da parlament neće biti sklonište za one koji su počinili krivična dela.

- Tražim od vas izvinjenje Duliću i poslaničkom klubu DS - rekao je Božović.

On je rekao da je Dulić predmet medijske hajke, da ne može da se šeta ulicom sa porodicom, jer postoji opasnost da bude ugrožen, kao i da je njegov otac završio u bolnici zbog stresa.

Poslednji komentari
  • mirjana Vreme: 08.10.2012 18:20h

    Sta ce mu imunitet ljudi , koji vec sedam nedelja vode nemilosrdnu hajku protiv dr Olivera Dulica, a da pri tom nisu stedeli ni njegovu porodicu. Ovo ni Duce nije radio sa svojim narodom , gde smo ti mi ?

  • mali covek Vreme: 08.10.2012 18:27h

    Blago nama , ako nam je dr Dulic jedini i najveci lopov, sta je sa onima , koji sede u Vladi i misle , da su zasticeni kao " beli medvedi " Ovaj nacin progona jednog coveka je necovecan i necuven i nikako se i ni sa cim nemoze opravdati, jeli ovo demokratija ili koje je ovo vreme, kako da ga nazovemo ? Ne sudite, da vam ne bude sudjeno, za sve postoji mesto i vreme , coveku nije dokazana krivica nito presuda.

  • milos Vreme: 08.10.2012 18:51h

    Imunitet ? On ga se sam u nekoliko navrata odrekao, a pozvao se prvi put , da bi mogao izaci pred narod i reci ono sve , sto ima da se kaze. Sto se pojedini toliko plase Olivera Dulica, da ih teraju vec nekoliko nedelja na medijski linc, a da pri tom ne razmisljaju, da time ugrozavaju zivotnu bezbednost , ne samo njegovu nego i clanova njegove porodice. Kome je stalo, da se ukloni Oliver Dulic, dali se neko o tom pita i zasto ga se plase ?

  • Larisa Vreme: 08.10.2012 19:06h

    Pa sve sto su do sada radili je klevetanje "bivse" vlasti. Kao ono sa kradjom glasova na izborima. To samo govori da su bili spremni da lazu o izbornoj kradji ako budu izgubili i prave neke nerede. Bas cirkus u pravom smislu te reci. Pa kao i ovo oko Dulica. Ako je dosao u SUP i odrekao se imuniteta cemu sad sednica oko skidanja imu

  • Zoran Vreme: 08.10.2012 19:14h

    Postoji trenutak kad se toliko medijski pretera, da krivac postane žrtva. Mnogi će se sakriti iza ovog sa Dulićem, i upiraće prstom u njega, samo da njih niko ne dira. Na tim drugima će vlast polagati ispit. Dulić ne sme da ispadne "žrtveni jarac". Ako je kriv - kriv je. To je stvar drugih organa. Ali nije jedini kriv za opštu pljačku u društvu. imam utisak da nam se ovim mažu oči.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP