Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TRAŽI SE PUŠTANJE DA SE BRANE SA SLOBODE

Đurić: Da se produži rok od 30 dana za Ivanovićevu odbranu

Autor: Tanjug | 27.08.2014 - 10:25:00h | Komentara: 0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da očekuje produžetak roka od 30 dana da se odbrana Olivera Ivanovića i drugih optuženih pripremi i ponovio zahtev Srbije da se optuženi puste da se brane sa slobode kao i da im se omogući fer suđenje.

Ima stav za vladu:  Marko Đurić

Marko Đurić | Foto: FoNet

Ðurić je gostujući na RTS- u rekao da očekuje da se timu za odbranu Olivera Ivanovića omogući da u adekvatnom vremenskom periodu prikupi potrebne dokaze i materijale.
"Očekujem produžetak roka od 30 dana da se prikupi potreban materijal za odbranu, jer postoji mogućniost da se održi još jedno pripremno ročište", rekao je Ðurić.
On je dodao da Ivanović veliku podršku porodice i saradnika, a i države Srbije koja je čvrsto stala uz sve optužene u ovom procesu koji je, kako kaže, u mnogome pogodio celu srpsku zajednicu na KIM.
"Oliver je jedan od umerenijim političarima i uživa dobru reputaciju među Srbima na KiM", istakao je Ðurić.
Direktor Kancelarije je ponovio da očekuje fer suđenje i da zahteva da Ivanović i drugi optuženi budu pušteni da se brane sa slobode, jer nema nijednog ozbiljnog političkog i pravnog elementa zbog koga bi oni držani u pritvoru i dalje.
"Važno je da se postupak vodi na fer i pravičan način i da ne dođe kroz ovaj postupak do daljeg udaljavanja našeg naroda i onih institucija koje su nosioci pravosuđa", rekao je Ðurić i dodao da je važno da pravosudne institucije budu što pre uspostavljene na KiM.
Govoreći o inicijativi srpskih predstavnika sa KiM da se sastanu sa predstavnicima EULEX-a, on je rekao da je to vrlo odgovoran pristup stvarima kako bi se prevazišlo nepoverenje između Srba i ove misije i da se sa EULEX-om mora razgovarati.
"Očekujem da sastanak bude uskoro, a ta pitanja i ti problemi treba da budu rešeni jer je to naš interes. Takođe, ekstremni potezi gde se EULEX poredili sa nacističkim režimom nisu u interesu srpske zajednice", naglasio je Ðurić i dodao da to ne znači da na Euleksu ne leži najveća odgovornost za takvu vrstu antagonizma i zabrinutosti i straha.
Govoreći o podršci srpske liste za Isa Mustafu on je rekao da do sada Srbi u južnoj pokrajini nisu imali nikakavog uticaja na institucije i da se sada traži partner sa kojim bi mogla da projektruju svoj uticaj.
"Nema kosovske vlade bez srpske liste. Predstavnici Srpske liste traže partnera u albanskim strankama da se zaustavi pljačkaška privatizacija, koji će omogućiti da se stvori zajednica Srpskih opština", naglasuo je Ðurić.
Govoreći o nastavku dijaloga u Briselu koji je zakazan za 4. septembar on je rekao da će biti reči o prelazima, energetici, telekomunikacijama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP