Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Dušan Kovačević: Vučić će platiti ceh lažnih prijatelja!

Autor: Nedeljnik | 22.09.2013 - 15:44:00h | Komentara: 10

Naš najznačajniji dramski pisac Dušan Kovačević ocenio je za Nedeljnik da je politička situacija u zemlji katastrofalna i ocenio da ne može Aleksandar Vučić sve sam da uradi.

Dušan Kovačević: U Srbiji je katastrofalno stanje!

Dušan Kovačević: U Srbiji je katastrofalno stanje! | Foto: Dejan Živančević


Kovačević je naglasio da se predsednik Tomislav Nikolić ponaša kao engleska kraljica, dok je za Ivicu Dačića rekao da je premijer na čekanju izbora i naslednika.

"Kompletno javno mnjenje je okrenuto ka jednom čoveku pošto smo mi pastirski narod. Ne može jedan čovek ništa sam da učini. Ne možemo ništa očekivati od Aleksandra Vučića da uradi sam bez institucija", naveo je Kovačević.

On je konstatovao da će Vučića najviše da opterete i povuku na dno članovi njegove partije koji se pozivaju na njega.

"Već sam slušao priče po malim mestima i raznoraznim forumima gde se bahato ponašaju pozivajući se na Vučića kao na Tita - da su članovi stranke, a zatim da su u ličnom prijateljstvu s njim. Ali, sve će to ići na Vučićev račun. Njemu će stići kompletan ceh. I dobrog i lošeg. I Vučić to zna", kazao je ovaj akademik i dodao da je predsednik Nikolić kao engleska kraljica, odnosno nema nikakve operativne mogućnosti da nešto uradi ili spreči.

Dačić i Vučić

Kovačević: Ne može Vučić sve sam! | Foto: RAS


Kovačević je istakao da je Dačić premijer u fazi čekanja da li će biti izbora zato što je stranka s kojom je u koaliciji toliko jaka da će za dva ili pet meseci dati novog predesednika vlade.

Dramski pisac je ukazao na mogući problem što ćemo i u Beogradu i u celoj Srbiji izgubiti godinu dana zbog novih izbora.

"Dok se promene vlasti svih struktura od predsednika kućnog saveta u nekom velikom soliteru do vrha države - ode nama još jedna godina. A mi više ne da nemamo ni godinu za bacanje, nego koliko smo umorni, depresivni i stari nama je i nedelja kao nekom godina. Ostarili smo čekajući", rekao je Kovačević.

On je naglasio da je novi ministar kulture Ivan Tasovac mnogo uradio za tu mističnu kuću koja se zove Filharmonija, a u Srbiji je bila u dubokoj ilegali.
"Tasovac mora da se izbori za veći procenat za kulturu. Sa 0,62 odsto iz budžeta ne može ništa da se uradi u kulturi. Ukoliko bi se izborio da se vrati na 0,80 odsto, onda bi mogao da računa da će biti bar osnovnih para za hleb. A ako bi vratio na jedan odsto, onda bi uz hleb bilo još nešto. Pričamo, dakle, o goloj egzistenciji", zaključio je Kovačević za Nedeljnik.
Poslednji komentari
  • Kolubarac Vreme: 22.09.2013 16:23h

    Potpistjem svaku reč Dušana Kovačevića!!!!!

  • Velko Vreme: 22.09.2013 16:27h

    Iznenađuje me da ne čuh da je Vučić u pogrešnom državom vozu. Sve usputne stanice su mu pogrešne. Ne seda se u kompoziciju koja Srbiji otima Kosovo. Ne upozoriti ga da na vreme promeni smer ravnio je saučesništvu.

  • Citateljka Vreme: 22.09.2013 18:21h

    G-dine Kovacevicu-fino je sto se tako "brinete" za Vucica-Ne mogu,a de ne kazem da ste donekle i u pravu.Ali,mora se uzeti u obzir da ste vi donedavno uzivali sve blagodeti demokratske vlastu u Srbiji.Izlazili ste iz frizidera,i vi i vasa kcerka.Ne znam bas koliko ste vi ta osoba koja je bas prava dakritikuje,jer prethodnike niste bas cesto uzimali u usta,i ako svi znamo kakvi su bili.

  • mare care Vreme: 22.09.2013 19:48h

    Okružili su ga poluupismeni ljudi bez ili sa kupljenim diplomama. Evo mu Subotice.Uvalio mu je bivši ministar Dulić svoje ljude u SNS pa da skupa sa Vučićevim savetnikom Radić Gojkom haraju skupa.Moj glas i moje porodice neće nikad više.Pa zar polupismeni i bahati da mi decu vode!?

  • Pančevo Vreme: 22.09.2013 21:16h

    Dušan Kovačević je potpuno u pravu!!! U Pancevu se pozivaju na Vucicevog brata Andreja i to najveci kriminalci...Covek koji je postavljen na mesto direktora svih pijaca ispred SNSa je osudjen prvostepeno za ubistvo!!! Taj isti Dejan Simeunovic-Simke je postavljen kumovskom linijom a postavio ga Katuca Dragan...svi oni zajedno sa poverenikom Željkom Sušecom (zaposlio zenu,sestru,svalerku,tatu i...) POZIVAJU se na vezu sa Vučićem...Evo primera koji je istinit , na nedavno odrzanoj utakmici (15-20 dana) koja je inace bila humanitarna dosao je Dejan Simeunovic-Simke koji je otisao pravo kod Andreja Vucica i naravno na ocigled kompletne publike izljubio se ONAKO MUSKI sa Andrejem Vucicem...Sta to mi gradjani Panceva treba da mislimo...Da se bojimo Siketa ili Andreja....ko koga stiti???? Sta ce to Andreju Vucicu??? Tako ne pomaze bratu,ili je to samo fol u vezi borbe protiv kriminala i korupcije...KOVAČEVIĆU u pravu si 100%

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP