Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SPREMAJU SE ZA IZBORE

Dveri: Mi smo među pet najjačih političkih organizacija!

Autor: Tanjug | 23.02.2015 - 14:14:00h | Komentara: 2

Član starešinstva pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Čačku da je taj pokret medju "pet pojedinačno najačih političkih organizacija u zemlji" i označivši "početak predizborne kampanje za lokalne izbore u tom gradu iduće godine.

Protest Dveri

Dveri

Mi smo među pet pojedinačno najjačih političkih organizacija u zemlji, na prošlim izborima osvojili smo oko 130000 glasova, odnosno 3,6 odsto i siguran sam da ćemo u narednom periodu presudno uticati na zbivanja.
Ujedno ozvaničavamo početak predizborne kampanje u Čačku, jer nas u roku od jedne godine očekuju izbori", rekao je on

Dveri su započele postupak registracije kao političke organizacije, podsetio je Obradović, što kako je naveo na konferenciji za štampu, predstavlja važan dogadjaj i prekretnicu u dosadašnjem razvoju.
Obradović je danas u prostorijama čačanskog povereništva dao potpis za osnivanje političke organizacije Srpskog pokreta Dveri.
Pokret postoji 16 godina, od čega poslednje četiri kao grupa građana koja učestvuje u političkom životu Srbije, a prema Obradovićevim rečima došlo je vreme da se prošire kapaciteti i opseg delovanja.

Registracija će uticati na omasovljenje članstva i uključivanje u politiku novih, stručnih i poštenih ljudi koji su je se do sada klonili, zgradjeni nemoralom, naveo je on.
Obradović je kazao da je do sada više od 700 Čačana dalo svoj potpis za registraciju Dveri kao političke organizacije, i da će prikupljanje potpisa u Čačku trajati još danas i sutra u prostorijama povereništva, od podne do 20 sati.

Očekujemo da će do kraja sedmice biti prikupljeno svih 10 000 neophodnih potpisa na nivou Srbije i da će početkom marta biti održana osnivačka skupština koja treba da potvrdi statut, program i organe pokreta. Potom ćemo dokumentaciju predati nadležnom ministarstvu koje treba da odobri registraciju, objasnio je on.

Kako je rekao, bice zadržani dosadašnji način organizacije, unutrašnja struktura i ime pokreta, jer ovaj pokret ne želi da funkcioniše kao ostale stranke, a na osnivačkoj skupštini biće odlučeno da li će ova organizacija imati predsednika.
Poslednji komentari
  • Tuljan Vreme: 24.02.2015 21:08h

    Gde su i koji su onda slabiji ?Jadan!

  • Синиша Vreme: 26.02.2015 16:44h

    Ако гледамо по томе како се живи данас у Србији и у каквом се стању налази наша држава данас могло би се рећи да би свуда у свету свака опозиција могла само пожелети да јој оваква власт буде противник. Тачно је да је у Србији дана најтеже пронаћи медије који смеју да објаве било какву критику на рачун власти, али са друге стране у таквом односу снага Двери и остале сличне организације морају много више да остварују директан контакт са грађанима. Независно од тога да ли неко подржава политику Двери или не ипак је за државу најбоље да увек постоји јака опозиција актуелној власти, што данашња парламентарна "опозиција" свакако није. Чак шта више власти највише и одговара да наспрам себе има само оне који барем подједнако имају путера на глави.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP