Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŽELE POŠTOVANJE ZAKONA U IZBORNOJ TRCI

Dveri: Protest protiv medijskog mraka

Autor: Tanjug | 09.03.2014 - 16:00:00h | Komentara: 2

Pokret Dveri organizovao je danas u centru Beograda protest jer smatra da njihova izborna lista nije, u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, dovoljno zastupljena na programima televizija sa nacionalnom frekvencijom, a posebno RTS-a.

Protest Dveri i studenata

Na početku protesta, pod sloganom "Probijanje medijske okupacije", predstavnici Dveri, Vladan Glišić i Boško Obradović, izjavili su novinarima da žele poštovanje zakona u izbornoj trci.


Protest je počeo ispred zgrade Republičke radiodifuzne agencije (RRA), uz objašnjenje Glišića da su se Dveri za to odlučile jer žele da ta ustanova omogući da sve izborne liste budu ravnomerno zastupljene, a ne kao što je bio slučaj do sada.

Glišić je istakao da Dveri ne žele ukrajinski scenario u Srbiji, već da će tokom današnje protestne šetnje pokazati da su normalni i porodični ljudi koji najviše i cene i poštuju takve vrednosti.

Obradvić je rekao da do sada na programima RTS-a u centralnim informativnim emisijama Dveri nisu bile zastupljene i da zato traže ostavku glavnog i odgovornog urednika javnog servisa Nenada Lj. Stefanovića.

On je dodao i da se od RTS-a traži da u narednih pet dana, koliko traje predizborna kampanja, omogući da se čuje glas pokreta Dveri u najgledanijim emisijama javnog servisa.

Obradović je istakao da će 16. marta izbori u Srbiji predstavljati svojevrsni referendum izmedju EU i Rusije, dodajući da Dveri tu jasno i glasno kažu da biraju Rusiju.

Predstavnicni Dveri će tokom protestne šetnje, kako su najavili, doći do Republičke izborne komisije (RIK) gde će protestvovati "kako bi ukazali da izborna kradja na ovim izborima neće proći", a potom će otići do zgrade RTS-a u Takovskoj ulici.

Pristalice Dveri koje su se okupile da protestuju, kako su njihovi predstavnici rekli i zbog stranačke pljačke Srbije, nose državne i zastave svog pokreta.
Poslednji komentari
  • decak Vreme: 09.03.2014 16:34h

    samo glas za Dveri je glas za oslobodjenje Srbije !

  • Maja M. Vreme: 09.03.2014 19:04h

    Pametan covek moze, pazljivo ih gledajuci (obratite paznju na gestikulaciju i grimase) i slusajuci, da se opredeli za koga ce da glasa i bez politicke kampanje. Kao i na prethodnim izborima, necu glasati za one koji se ne skidaju sa TV ekrana i osalih medija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP