Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZAHTEV ZA PREVREMENE IZBORE

Dveri traže ostavku Dačića

Autor: Tanjug | 05.02.2013 - 14:36:00h | Komentara: 1

Pokret Dveri zatražio je danas raspisivanje parlamentarnih izbora i ostavku premijera Srbije Ivice Dačića i Vlade zbog činjenice da je Dačić, kako su istakli, "ucenjen čovek koji ne može da pregovara o vitalnim interesima Srbije".

Da li će pogaziti reč?: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Marko Đurica

Član Pokreta Danilo Tvrdišić izjavio je novinarima da bi u svakoj normalnoj državi susret premijera sa kriminalcima bio politički skandal prve kategorije i osnov za njegovu ostavku.

On je upitao o čemu su Dačić i član narko-klana Darka Šarića Rodoljub Radulović razgovarali 2008. i 2009, da li će službe bezbednosti u Srbiji nastaviti sa istragom u vezi sa njihovim susretima i hoće li premijer Srbije biti saslušan u vezi sa tim, kao i zašto vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić štiti premijera i "praktično blokira istragu".

- Da li su se još neki članovi Vlade sastajali sa pripadnicima Šarićevog klana i da li su zapravo strani centri moći zabranili istragu u ovom slučaju zbog kooperativnosti Ivice Dačića na planu predaje Kosova i Metohije - upitao je Tvrdišić i ocenio da je više nego jasno da je "premijer ucenjen čovek koji ne može da pregovara o vitalnim interesima Srbije poput pitanja Kosova i Metohije''.

Pokret Dveri zatražio je i ostavku kompletne Vlade zato što je, kako navode, između ostalog za šest meseci uspela da stvori granicu prema neodvojivom delu sopstvene teritorije, da ugrozi zdravstvenu bezbednost građana uvođenjem u skupštinsku proceduru zakona koji omogućava slobodnu distribuciju genetski modifikovanih proizvoda.
On je istakao da je neophodno obezbediti realniju zastupljenost narodnog interesa u Skupštini Srbije i da je jedini izlaz iz trenutne situacije raspisivanje novih parlamentarnih izbora.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 05.02.2013 21:06h

    Ulica i MOTKE jedino resenje ,Vucic Toma ista FAJTA sa onima koji su ovu drzavu doveli dovde ali OVI CE JE SAHRANITI . Prorocanstvo kaze Tomo ,Vucicu "Svui Srbi pod jednom Sljivom".E sad dal u tvom selu ili bilo gde nevazno . DACIC OTISAO U AMERIKU PO "SVOJE MISLJENJE" .Imal vece izdaje ,ej Srbijo "VELIKO SRBI TI PRESUDISE" da postanes pasaluk .A pase se zna ko su .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP