Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR PRIVREDE PODNOSI OSTAVKU

E, moj Saša!

Autor: M. K. - R. K. | 26.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Ministar privrede Srbije Saša Radulović napušta Vladu Srbije. Razlog ove Radulovićeve odluke je, kako se navodi, nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi. Ministar Radulović nije se juče oglašavao, ali je prethodnih dana rekao da je, ukoliko odmah ne prođu sistemski zakoni, to siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore. On je istakao da, ukoliko se reforme ne sprovedu, za njega nema svrhe da ostaje u Vladi.

Stalo mu do reformi, ne do funkcije: Radulović

Stalo mu do reformi, ne do funkcije: Radulović | Foto: O. Bunić

Radulović je na mesto ministra privrede predložio SNS kao nestranačku ličnost, a on je istakao da u slučaju održavanja vanrednih parlamentarnih izbora neće biti na listi te stranke.


Odluka Radulovića da podnese ostavku juče je različito komentarisana. Dok jedni ocenjuju da je to učinio jer je podršku za reforme izgubio u Vladi, drugi smatraju da je i on sam uvideo da su planirane reforme nerealne.

U SNS-u juče nisu želeli da komentarišu ostavku, ali zato lider liberala Čedomir Jovanović ističe da ostavka Radulovića govori da vladajuća koalicija nije u mogućnosti da sprovede reforme.

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić ocenio je juče da je Radulović, koji podnosi ostavku, bio solo igrač, ali je imao dobre namere.

- Radulović je vrlo odgovorno počeo da radi svoj posao, ali je trebalo više da sarađuje sa privrednicima, predstavnicima sindikata, ostalim članovima Vlade i premijerom - naveo je Ilić. Zajedno za Šumadiju i URS zahvalili su Raduloviću na podnetoj ostavci ocenjujući da je ona „u interesu odbrane nacionalne ekonomije“, dok predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović navodi da su sindikati očekivali da Radulović bude smenjen. Predsednik UGS „Nezavisnost“ Branislav Čanak izjavio je da je pitanje kako je neko kao što je ministar Radulović mogao da dođe na tu funkciju, imajući u vidu da nije imao dovoljno znanja da taj posao obavlja.

Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević ističe da se ostavka Radulovića očekivala od dana njegovog imenovanja, pošto je na to mesto došao kao nestranačka ličnost i „drznuo se da sprovodi realne reforme“.

Predsednik Unija poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atanacković izjavio je da žali zbog odluke Radulovića da podnese ostavku, ali i da će svaki drugi ministar koji dođe na njegovo mesto morati da sprovede slične reforme, jer zbog situacije u kojoj se zemlja nalazi nema mnogo izbora.

Vučić jači „utisak“ od Radulovića


Odlazeći ministar privrede trebalo je u nedelju da gostuje u „Utisku nedelje“, ali je, zanimljivo, u toku jučerašnjeg dana umesto njega kao gost najavljen Aleksandar Vučić. Međutim, autorka emisije Olja Bećković kaže za „Alo!“ da su razlozi za promenu gosta predstojeći parlamentarni izbori, koje je Vučić juče najavio.
- Jednostavno se desilo da je došlo do aktuelnije teme - objasnila je Bećkovićeva za „Alo!“.
Komentarišući naprasnu odluku autorke emisije da Saša Radulović ne gostuje u „Utisku nedelje“ već Aleksandar Vučić, u Ministarstvu privrede kažu za „Alo!“ da su iznenađeni načinom uređivanja medija i pritiskom na medije u Srbiji u 2014. godini.
- Ministar u ostavci Saša Radulović trebalo je da gostuje u toj emisiji, što je i najavljeno putem medija. Međutim, u petak uveče rečeno nam je da su rešili da promene koncept emisije i da se bave izborima. Očigledno je izvršen ogroman pristisak na autorku emisije - kažu u ovom ministartvu za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 26.01.2014 07:51h

    Šteta.Gradjane daleko više zanima hoće li biti reformi od toga hoće li bitiizbora, o kojima se priča poslednjih šest meseci.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 26.01.2014 16:16h

    Није лако њему. Тешки су то осећаји, срце мора да заболи

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP