Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POZDRAVILA NOVU VLADU

Ešton: Čast mi je što sam u Srbiji

Autor: Tanjug | 28.04.2014 - 18:54:00h | Komentara: 1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je, u razgovoru sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, istakla da je Srbija svojim izborom parlamentaraca uspostavila konsenzus oko evropskih integracija kao prioriteta spoljne politike Srbije, "budući da u parlamentu nema nijedne političke opcije koja smatra da put Srbije nije put članstva u Evropskoj uniji".

Prva među jednakima: Maja Gojković

Prva među jednakima: Maja Gojković | Foto: Dejan Živančević

Gojković je naglasila značaj trenutka u kojem je Ešton došla u posetu Srbiji, odmah nakon konstituisanja srpske skupštine i izbora premijera, ocenivši je kao podršku i značajan podstrek Srbiji na putu evrointegracija, saopštio je Kabineta predsednice Narodne skupštine.


Predsednica parlamenta je zahvalila je Eštonovoj na konkretnom učešću i zalaganju povodom procesa evrointegracija i pitanja Kosova i Metohije, dodavši da usvajanje evropskih normi ne predstavlja samo instrument u procesima evrointegracija, već i nezavisnu vrednost unapredjenja životnog standarda u Srbiji.

Gojković je ukazala i na značaj uloge parlamenta na putu koji je pred Srbijom, rekavši da je uloga te institucije zakonodavna, poručivši da su parlamentarci spremni da budu dan i noć u Skupštini Srbije kako bi i administrativno i politički i na svaki drugi način usaglasili legislativu Srbije sa legislativom Evropske unije.

Ketrin Ešton

Ketrin Ešton | Foto: Beta

Predsednica Skupštine je ukazala i na značaj koji Narodna skupština pridaje javnosti u radu, izrazivši zadovoljstvo visokom ocenom Srbije u Rezoluciji Evropskog parlamenta.

Ona je podvukla i značaj parlamentarne diplomatije za koju je odala priznanje prethodnom predsedniku Narodne skupštine Nebojši Stefanoviću, dodavši da se nada nastavku intenzivne saradnji sa Evropskim parlamentom, sa čim se saglasila i visoka predstavnica Evropske unije.

Ešton je zahvalila na dočeku i istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je u poseti Srbiji u trenutku kada je formirana nova Vlada.

Ona je istakla da zna koliki je značaj Skupštine u izazovima koji slede i da će se, s obzirom na uloženi napor u izradi Strategije za pridruživanje Evropskoj uniji, radovati napretku Srbije.
Ešton je naglasila da joj je bila privilegija da radi sa političarima iz Srbije na dijalogu izmedju Beograda i Prištine i predsednici Narodne skupštine i Vladi prenela najbolje želje svih 28 zemalja članica Evropske unije, navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 28.04.2014 19:42h

    Ivica Dacic ljubi estonovu u ruku nije ljubio u ruku ni majku rodjenu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP