Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Evo šta je rekao Šešelj na prvoj konferenciji posle Haga!

Autor: Blic | 13.11.2014 - 13:50:00h | Komentara: 10

Smisao SRS je ideja "velike Srbije i bez toga radikali nemaju šta da traže na političkoj sceni". Srpska radikalna stranka danas započinje da mobiliše ljude u svim mestima u Srbiji i pozivamo članstvo i medije da nas podrže, rekao je Vojislav Šešelj, haški optuženik i lider Srpske radikalne stranke na prvoj konferenciji za novinare po povratku ih Haga.

Šešelj na prvoj konferenciji posle Haga Foto: Aleksandar Dimitrijević

Šešelj na prvoj konferenciji posle Haga Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
Prema njegovim rečima, situacija u poslednjih 25 godina nikad nije bila gora.
- Ovde nema nikakve koncepcije kada je u pitanju ekonomska politika. Stalno se nagoveštavaju nekakve aktivnosti, ali od nih nema ništa. Ulazak u EU bio bi propast za Srbiju, tamo za nas mesta nema. Uzalud Vučić galami na albanskog premijera, što se nije suprotstavio onima iz EU koji isto pričaju i misle - rekao je Šešelj.

Šešelj na prvoj konferenciji posle Haga Foto: Aleksandar Dimitrijević

Šešelj na prvoj konferenciji posle Haga Foto: Aleksandar Dimitrijević

Lider radikala je podvukao da je ideja "velike Srbije" smisao postojanja te stranke i dodao da bez toga "radikali nemaju šta da traže na političkoj sceni".
- U to su se zaklinjali Vučić i Nikolić 15 godina, ali to govori o tome da su oni u većoj meri spremni na izdaju, jer su bili na potpuno suprotnoj strani. Oni su na vlasti za jednokratnu upotrebu - rekao je Šešelj.

Radovao sam se ubistvu Đinđića i ne kajem se
Na pitanje u vezi s pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem, Šešelj je odgovorio da je on davna prošlost.
- Kada je ubijen Đinđić radovao sam se i bio ponosan na to, jer je tako srpski narod oslobođen mafijaša i izdajnika. Zašto bih se sada zbog toga kajao. Ja sam saslušan zbog izjave oko krvoprolića koju sam dao pre njegovog ubistva, ali nisam naslućivao to što se Đinđiću desilo. Očekivao sam da će biti više krvoprolića i dobro je što ga nije bilo - rekao je Šešelj.

"Neću se dobrovoljno vratiti u Hag"

Šešelj je izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da će, ako to bude potrebno, morati da ga uhapse i isporuče predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, ukoliko do toga dođe, radikali neće izazivati krvoproliće već će nenasilno protestovati.
On je naglasio da su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić mnogo više zainteresovani da se priča oko Đinđića razreši nego on.
Kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje, rekao je da je problem sa srcem saniran, da ima dve metastaze koje zove Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, ali da ih je moguće operisati i ukoniti.
Na pitanje da li je u Srbiju daošao da bi se svetio Šešelj kaže da takve priče plasira Aleksandar Vučić.
- Ne dolazim da se svetim. To sam izgovorio kada je bilo reči o uslovima koje je Hag postavljao za moj dolazak - rekao je.
Šešelj je rekao da sluša i "generalnog sekretara JUL-a" Aleksandra Vulina kako su ga Amerikanci poslali da uzdrma Srbiju.
Predsednik SRS je kazao da su vrata stranke otvorena svima koji "nisu otimali mandate radikalima bez obzira na to u kojoj su partiji".
Komentarišući reakciju Vučića na izjavu albanskog premijera Edija Rame o nezavisnosti Kosova, datu na konferenciji za novinare sa srpskim premijerom u Beogradu, Šešelj je rekao da je Vučiću "bilo lako da galami na jadnika iz neke male zemlje".
- Što nije tako reagovao kada su istu stvar govorili neki iz velikih zemalja - rekao je Šešelj.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 13.11.2014 14:20h

    Ja ne znam ko jos veruje u ideju o Velikoj Srbiji sada kada se karta Evrope iskrojila bar sto se tice naseg okruzenja i bila bi ludost slediti takvu sumanutu ideju koja nas je i dovela u ovakvu situaciju u vezi sa Kosovom. I zaista ne znam kako se neko moze radovati necijoj smrti bez obzira simpatisali mi nekoga ili ne. Meni to govori o necijoj beskrupuloznosti jer i izgovorene reci govore puno o nama.

  • jana Vreme: 13.11.2014 15:14h

    Rama nije jadnik iako je iz male zemlje posto se beda ne odredjuje po velicini zemlje, ,doktore nauka.

  • sale Vreme: 13.11.2014 16:05h

    lepo je sto se vratio porodici i svojoj otadzbii ali on nema sta da ponudi napacenom narodu do ponovne izolacije, zato je bolj da odmara u penziji

  • nex Vreme: 13.11.2014 16:37h

    Ovom doktoru je zaista potreban i to konzilijum doktora.....

  • Marko Vreme: 13.11.2014 18:32h

    Bravo Vojvodo samo napred i oslobodi Republiku Srpsku Krajinu i svoj napaćeni narod ovde !!! A ove kvazi Srbe koji pišu komentare protiv Vojvode želim da opomenem da se opamete i ne budu budale jer narod ovde pati, a lako je pričati i živeti u Srbiji !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP