Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

JELKO KACIN OTKRIVA

Evropski parlamentarci
impresionirani Dačićem i Vučićem!

Autor: Tanjug | 29.10.2012 - 21:59:00h | Komentara: 32

Specijalni izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kačin izjavio je večeras da su članovi delegacije EP koji su u Beogradu razgovarali sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem impresionirani njihovom posvećenošću i pripremljenošću za pregovore o Kosovu i nastavak evropskih integracija.

Jelko Kacin

Jelko Kacin preneo pozdrave iz Evrope

Kacin je Tanjugu rekao da EU smatra da ova vlada ima kapaciteta da napravi proboj u dijalogu sa Prištinom i dobije datum za početak pregovora, jer su, kako je ocenio, dve najveće partije u vladi usmerene na budućnost.


Izvestilac EP za Srbiju je objasnio da su evropski parlamentarci uoči sutrašnje posete državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sa premijerom i potpredsednikom vlade razgovorali o izazovima i prioritetima Srbije.

"Iskreno rečeno, moramo da istaknem su objica, kako premijer tako i prvi potpredsednik, nastupili veoma elokventno, profesionalno i posvećeno. Moje kolege bile su impresionirane njihovom posvećenošću i prirpemljenošću za sustrašni razgovor", rekao je Kacin.

Ivica Dačić

Ivica Dačić oduševio evropske parlamentarce | Foto: FoNet

Prema njegovim rečima, impresionira to što 35 godina nije bilo pravog dijaloga izmedju Beograda i Prištine na najvišem nivou, a ova vlada ga je započela.

"Možda za neke susret Dačića i (kosovskog premijera Hašima) Tačija u Briselu nije toliko značjanan, ali za mene, kao nekoga iz bivše SFRJ, to je prava poruka u pravo vreme", kazao je izvestilac EP za Srbiju.

Kako je pojasnio, ne radi se tu samo o jednokratnom susretu, već volji da se u dijalogu postignu reuzltati i da se "više razmišlja o budućnosti i generacijama koje treba da žive u budućnosti"

Kačin je, uoči isteka prvih 100 dana rada vlade, rekao i da EU smatra da vlada ima kapaciteta da reši najvažnija pitanja.

"Mislim da je vlada dobro iskoristila ovih 100 dana za uhodavanje. Svakako ima trzavica što se vidi u medijima, ali nije najvažnije ko koga hapsi. Znatno je važnje da je ona posvećena proboju u dijalogu, dobijanju datuma za početak pregovora o članstvu u EU i da razume da niko umesto nje ne može to da uradi", naveo je Kacin.

Aleksandar Vučić

Posvećen i pripremljen: Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Parlamentarci sa Dačićem i Vučićem nisu razgovarali o prošlosti, već o budućnosti i o tome kako da se obezbedi ekonomski razvoj, rekao je Kacin i dodao je eventualni "istorijski dogovor o Kosovu" jedan od načina za to.

"Eventulani istorijski dogovor Beograda i Prištine će ceo region učiniti izuzetno zanimljivim trržištem za strana ulaganja... Za to je potrebna stabilnost i posvećenost evropskim integracijama, a Srbija će za uzvrat vratiti sebi ulogu koju je imala, ali je pogrešnim strategijama izgubila", poručio je Kacin.

Delegacija Odbora za evropske integracije EP i članovi Odbora za bezbednost, kako je dodao Kacin, borave u Beogradu povodom situacije vezane za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a sutra će produžiti na Kosovo gde će razgovorati sa predstavncima privremenih instucija u Prištini.
Poslednji komentari
  • Ajax Vreme: 29.10.2012 23:31h

    E konačno dočekasmo da nas i Kacin pohvali! Svaka čast Vučiću i Dačiću! Ovo je trebalo zaslužiti!

  • Cvrle Vreme: 29.10.2012 23:35h

    E kad je od Kacina... To je za svaku pohvalu našem Premijeru i Podpredsedniku Vlade! I lepo je rekao za bivše... Loša strategija... Ali kod njih je sve bilo loše!

  • Muja Vreme: 29.10.2012 23:40h

    E kad smo ovo čuli mora da će i kod nas uragan Sendi! Tadićeva propala politika, kako on nije mogao da dobije čestitke?! Bravo za Vučića i Dačića!

  • Omega Vreme: 29.10.2012 23:44h

    E mrzim ovog Kacina iz dna duše. Ali kad su naši dobili pohvale... Onda mi je jesno koliko vrede! Kad ih je Bota dobio?!

  • Igor Vreme: 29.10.2012 23:46h

    E kad ih Kacin hvali…

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP