Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Faktor plus: Vučić, Dačić i Tasovac najbolje ocenjeni članovi Vlade!

Autor: Tanjug | 26.11.2013 - 09:36:00h | Komentara: 12

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najbolje je ocenjen član vlade, a njegova Srpska napredna stranka i dalje je na političkom vrhuncu sa 43,1 odsto podrške birača, dok je Demokratska stranka zabeležila blagi rast, pokazali su rezultati istraživanja agencije "Faktor plus" koje prenosi beogradska štampa.

Ivice, pevaš li ti i onu  staru „Ne može nam niko  ništa, jači smo od  sudbine“?!: Dačić i Vučić

Dačić i Vučić | Foto: Masanori Jošida

Vučić je dobio ocenu 4,3, prati ga premijer Ivica Dačić sa ocenom 3,2, a na trećem mestu se našao ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sa ocenom 3,1.
U anketi se ocenama od jedan do pet ocenjivao učinak aktuelnih ministara u vladi.

Čisti kabinet:  Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: Marko Rupena

Sa "čistom trojkom" ocenjeni su potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministarka energetike Zorana Mihajlović i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.
Najnižu ocenu od 1,8 dobio je ministar privrede Sasa Radulović. Sa manjom ocenom od dvojke (1,9) ocenjeni su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić i ministar rudarstva Milan Bačević.
Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić je primetio da je novi ministar prosvete Tomislav Jovanović (2,6) bolje ocenjen od prethodnika Žarka Obradovića, dodajući da tek treba da se vidi da li je Radulović zaslužio najnižu ocenu, piše "Politika".
Istraživanje je pokazalo da je SNS i dalje na političkom vrhuncu jer se na pitanje: "Za koju stranku biste glasali?", 43,1 odsto ispitanika odlučilo za tu stranku. DS Dragana Ðilasa beleži blagi rast i sad može da računa na 12, 8 odsto glasova, objavio je "Informer".
Socijalističku partiju Srbije podržava 10 odsto ispitanika, a Demokratsku stranku Srbije 6,2 odsto.
Najveći pad je doživeo LDP Čedomira Jovanovića, koji sad uživa poverenje 5,5 odsto birača.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 26.11.2013 10:05h

    Pod 1 Dacic, Vucic. Tasovac../Dacic ima veci broj funkcija,pa samim tim i VISE radi,jel tako../..pod 2. Osramotiste lisu s Bacevicem na poslednjem mestu .On na ltsti-nije ni trebao da bude..pod 3..gde sakriste *najbolju* ministarku zdravlja Slavicu Djukic-Dejanovic..jel opet na Kubi , il slusa fado u Portugalu...i pod 4.. Radulovic/min.privrede/ zapravo je van konkurencije,tek je dao program za *vadjenje kestenja iz vatre* i da gasi istu, al NE DAJU lozaci i duvaci u istu jer izes kestenje ionako ce da izgori/narod i drzavna,njegova,imovina/,daj da se mi ogrejemo i ogrebemo,ususkani u Agencijama,ekonomskim predstavnistvima u inostranstvu i drzavnoj lezilebovickoj administraciji, lopovskim privatizacijama, nenaplativim bankarskim kreditima..izgubljenim/citaj OTETI I POKRADENIM/ parama na Kipru...ne mogu vis ,muka mi i od ovog mog sarkazma..otrova nas/narod/ nas NEMOCNI jed.

  • Vesna Vreme: 26.11.2013 10:18h

    Rejting DS-a će tek da raste jer je narod shvatio svoju grešku.

  • nina Vreme: 26.11.2013 11:14h

    to je sramota za tasovca,porediti ga sa ova dva !

  • MilanCh Vreme: 26.11.2013 11:18h

    Lepo ja mesecima pricam kako demokratama raste rejting, a druggi mi se smaje. Evo jedne analize gde se potvrdjuje ono sto pricam. A na terenu je jos bolja istuacija. Ipak su demokrate jake i gradjanima se vraca poljuljano poverenje u DS i Dragana Djilasa.

  • zoran Vreme: 26.11.2013 11:29h

    To su naručena, stranačka istraživanja. Ova Vlada ne zaslužuje prolaznu ocenu , jer ocena treba da ovisi o standardu građana , a situacija po građane je katastrofalna. Vlada nije ispunila niti jedno obećanje , mladi napuštaju zemlju , nema posla , korupcija cveta , opšta stopa kriminaliteta je u porastu. Kada se tome doda ponašanje političara (koji žive izvanredno) , stanje u zdravstvu , školstvu , upravi i dr., nema razloga za zadovoljstvo. Nitko od ministara nije zaslužio prolaznu ocenu..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP