Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KOMENTAR NA RAČUN BIVŠEG STRANAČKOG KOLEGE

Gašić: "Profesor Antić imao niz ličnih ispada i potpao je pod uticaj tajkunsko – političke mafije"

Autor: Tanjug | 19.12.2013 - 13:26:00h | Komentara: 3

Komentarišući odluku člana Predsedništva SNS Olivera Antića da ne bude više član stranke, podpredsednik SNS Bratislav Gašić je rekao da je "profesor Antić imao niz ličnih ispada i potpao je pod uticaj tajkunsko – političke mafije". On je dodao i da je Antić shvatio poruku koju su mu naprednjaci uputili - da je moralno da se povuče.

Krivi DS: Bratislav  Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Nebojša Marković

Antić je, kaže Gašić, ostavio pismo predsedniku stranke u kome je naveo da je gradio SNS u kojoj su sada "neki mladi momci, modernisti koji na drugi način poimaju politiku i koji su, dok je on bio na visokom položaju, učili geografiju i hemiju".
Upitan da li očekuje reakcije smenjenih funkcionera, potpredsednik SNS kaže da svako ko misli da je na mestu na kome jeste njegovom zaslugom, može da osnuje svoju stranku, da se kandiduje i proveri popularnost.

"Ko ne želi da ispoštuje odluke najviših organa stranke, biće isključen", naglasio je on.

Za Vladimira Cvijana kaže da ima "poremećaj svesti" i da je nervozan jer ne može da ispuni preuzete obaveze svojih nalogodavaca koji ga, kako je rekao, plaćaju.
Objašnjava da je Cvijan pri izlasku sa sednice predsedništva opsovao predsednika stranke, koji mu je prethodno rekao: Vladimire, ako imaš nešto da kažes, reci nama ovde, nemoj da izlaziš u medijima sa lažima

Gašić ističe da su posle Cvijanove reakcije, članovi Predsedništva tražili njegovo isključenje, ali da se Vučić sa tim nije složio.
Potpredsednik SNS je podvukao da se zalaže za istovremeno održavanje beogradskih i vanrednih parlamentarnih izbora, kao i da Vučić bude premijer, jer će, kako je rekao, onda Srbija brže krenuti napred.

On nije odbacio mogućnost održavanja lokalnih izbora u pojedinim opštinama gde je Srpska napredna stranka izašla iz vlasti.

Gašić je u izjavi Tanjugu rekao da naprednjaci ne brane Socijalističkoj partiji Srbije da nađe druge partnere u lokalnim sredinama, izrazivši uverenje da će se “tamo gde su stavovi nepomirljivi” održati lokalni izbori jer ne postoji mogućnost formiranja nove vladajuće većine.

"Svaka lokalna zajednica ima svoju specifičnost. Svesni smo toga da su oni (SPS) bili u prethodnom mandatu sa demokratama na vlasti i da sada mogu da nastave rad. Naši politički protivnici su nam spočitavali kako nismo ozbiljni kada je smena naših funkcionera u pitanju, a SNS je učinila nešto što niko za 23 godine nije", rekao je Gašić.

Gašić je objasnio da je SNS izašla iz vođenja lokalne samouprave u 11 opština jer je participirala u vlasti sa malo kapaciteta, a nosila je veliku odgovornost.

Gašić je naveo da će naprednjaci sada u tim opštinama pripremati svoje odbore za naredne izbore.

Predsedništvo Srpske napredne stranke predložilo je sinoć smenu gradonačelnika Užica i Kraljeva, smenu oko 100 svojih funkcionera i direktora na lokalu i izlazak iz vlasti u 10 opština i to - Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Kniću, Ljigu, Rači, Ivanjici, Berloj Crkvi, Žitištu, Valjevu i Vranju.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 19.12.2013 15:42h

    vidim da ste postavili komentar ovog lika, znaci biznismen partijski rukovodilac, danas u sns, sutra u bilo kojoj stranci na vlasti, garancija opstanka kapitala. niko ga ne proverava, uspesno posluje, sramota da ga hapse a na vlasti je, pogledajte mu tu zadriglu facu, ceo zivot je proveo po poslovnim ruckovima i nazalost takvi nam kroje sudbinu, srbijo u paklu ces goreti, ima jos vremena da se spasimo, pa mi smo pametni, lepi i sposbni iskoristimo to... dokle bre

  • DSV Vreme: 19.12.2013 17:26h

    Ko moze da odgovori na ppitanje; A ZASTO SE VUCIC NE SLAZE DA SE CVIJAN IZBACI IZ STRANKE? Eto nagradno pitanje za MILION eura PLACA MISKO ,lova KES NA RUKE?

  • Siniša Vreme: 20.12.2013 07:53h

    Nije ga izbacio da se opozicija ne obruši na njega kako je osvetoljubiv ali Cvijan je zapečatio svoju političku karijeru nema potrebe da ga neko izbacuje sam je sebi to uradio...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP