Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVIO

Gašić: Putin dolazi u Beograd i biće fenomenalno!

Autor: FoNet | 26.09.2014 - 09:32:00h | Komentara: 2

Bilo bi jako lepo kada bismo uspeli da uskladimo održavanje vojne parade u Beogradu, u okviru manifestacije obeležavanja sedamdesetogodišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, sa posetom Vladimira Putina, izjavio je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i istakao da se po nalogu premijera sprovode primpreme za taj događaj.

Bratislav Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Nenad Mihajlović

Gašić je to izjavio za Danas odgovarajući na pitanje da li se datum te glavne manifestacije usaglašava sa Putinovim mogućim dolaskom 16. oktobra u Beograd, kako je u četvrtak najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Prvobitno je predsednik Rusije Vladimir Putin pozvan da poseti Beograd 20. oktobra, na tačan datum oslobođenja Beograda.
Zvaničan poziv uputio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić preko ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, tokom njegove posete Beogradu, u junu ove godine.
Konačna potvrda eventualnog dolaska očekuje se, kako je rekao premijer, u utorak ili sredu sledeće nedelje.
Gašić je istakao da se još ne zna tačan datum održavanja vojne parade, napominjući da bi prisustvo Putina tome bio „fenomenalan događaj“.

Samo  čvrsto:  Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: FoNet

On je ocenio da datum vojne parade zavisi od nekoliko događaja, ponavljajući da bi učestvovanje predsednika Rusije upotpunilo celu manifestaciju.
Gašić je rekao da oktobar mesec još početkom ove godine bio predviđen kao mesec za proslavu oktobarskih svečanosti za obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i sto godina od početka Prvog svetskog rata.
Prema njegovim rečima, jedna od planskih aktivnosti koju su predvideli je dolazak načelnika generalštaba Ruske Federacije.
"Manifestacija koju smo uvrstili u te svečanosti je vojna parade u Beogradu koja se nije odigrala još 1985. godine.

Po nalogu premijera polako sprovodimo pripreme da bismo u kontekstu svih proslava mogli da održimo i jedan takav događaj, najavio je Gašić ističući da je "jako je značajno građanima Srbije da to vide“.
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 26.09.2014 09:59h

    I treba da dodje Putin na proslavu! Dosta je vise ulizivanja EU , podcenjivanja i ponizavanja naroda! Dali smo ogromne zrtve u antifasistickoj borbi zajedno sa borcima Crvene armije i ko sme te zrtve da omalovazava?DOBRO DOSAO U SRBIJU BRATE PUTINE !

  • Ekolog Vreme: 03.10.2014 22:13h

    Tradicionalno dobre odnose sa Rusijom nam daju za pravo da predsednik Rusije gospodin Vladimir Putin bude nas pocasni gost. I da je poseta Putina samo nastavak veoma dobrih odnosa sa Rusijom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP