Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NA ČEKANJU

Gašić stopirao javnu nabavku vrednu 100 miliona dinara

Autor: Danas | 23.08.2014 - 11:01:00h | Komentara: 1

"Tačno je da sam stopirao javnu nabavku medicinske opreme, jer nema razloga da se ona sprovodi po hitnom postupku. Nije u redu da Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika ovakvim javnim nabavkama baca senku na sve ono što su pripadnici Vojske Srbije uradili pomažući ljudima tokom majskih poplava", rekao je Bratislav Gašić, ministar odbrane.

Novi ministar vojni: Bratislav Gašić

Ministar odbrane: Bratislav Gašić | Foto: S. Milenković

Prema navodima medija, Gašić je stopirao javnu nabavku medicinskih materijala za potrebe sprečavanja epidemije u Obrenovcu u vrednosti od 100 miliona dinara.
Javnu nabavku je raspisao Fond za socijalno osiguranja vojnih osiguranika, pozivajući se na član zakona koji predviđa da se u slučajevima elementarnih nepogoda ne primenjuje otvoreni postupak javnih nabavki.
Na taj način je Fond hteo da u zatvorenom postupku nabavi medicinsku opremu vrednu 100 miliona dinara. Kako su zatvoreni postupci mnogo manje transparentni, ministar Gašić je dao nalog za obustavu te javne nabavke i obavezao Fond da medicinsku opremu nabavi u redovnoj proceduri.
- Razumeo bih da su oni iskoristili član 7 kako bi nadoknadili opremu koja im stvarno nedostaje, kao što su rukavice ili gaze. Ali ne mogu da celokupnu medicinsku opremu nabavljaju u hitnom postupku. Vojska Srbije je uređen sistem i sve mora da bude transparentno - rekao je Gašić.
Prema njegovim rečima, razlika u procedurama je ta što će sada umesto deset biti potrebno trideset dana da se nabavi oprema, ali napominje da to neće ostaviti nikakve značajne posledice na rad Fonda.
Poslednji komentari
  • siki82 Vreme: 24.08.2014 12:57h

    Ovakvi zatvoreni postupci su manje transparentni,a ministar Gašić samo hoće da to prodje redovnu proceduru,kao i sve ostale javne nabavke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP