Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI VEĆ SPREMILI KADROVE ZA REKONSTRUISANU VLADU

Gašiću odbrana, Ristiću kultura?

Autor: M. Dakić - I. Kljajić | 24.07.2013 - 23:17:00h | Komentara: 5

Sastanak Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića, koji je planiran za danas posle podne, biće poslednji pokušaj da se poprave poljuljani odnosi u vladajućoj koaliciji!

Bez  komentara:  Dejan  Ristić

Bez komentara: Dejan Ristić | Foto: Aleksandar Koković

Prema našim saznanjima, i dalje su sve opcije otvorene - od rekonstruisane Vlade sa ili bez Dinkića do novih izbora na proleće, a sve će biti mnogo jasnije nakon sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke u petak.


Dok lideri vladajuće koalicije pokušavaju da u tajnosti drže moguća imena za smene i zamene ministara, „Alo!” saznaje da je Dejan Ristić, vršilac dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije, najozbiljniji kandidat za ministra kulture u rekonstruisanoj Vladi. On će doći na mesto Bratislava Petkovića, koji svakako neće preživeti čistku u Nemanjinoj 11 koju je pre svih zahtevao i zagovarao vicepremijer Aleksandar Vučić, posebno nezadovoljan njegovim učinkom.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: Beta, Emil Vaš

Nekoliko zamena za Slavicu!

Pozicija nije čvrsta ni ministarki zdravlja Slavici Đukić Dejanović zbog katastrofalnog stanja u njenom resoru. Kako nezvanično saznajemo, kao eventualne zamene pominju se Vladan Đukić i Periša Simonović (ukoliko taj resor ostane u rukama socijalista), kao i Mileta Poskurica i dr Gradimir Dragutinović iz Srpske napredne stranke.

Ristić, istoričar i prevodilac, na čelnu poziciju Narodne biblioteke došao je nakon velike afere „Nikolaidis”, koja je rezultirala smenom Sretena Ugričića. Na tu funkciju došao je iz Ministarstva rada i socijalne politike, gde je bio zadužen za zaštitu vojnih memorijala, mesta stradanja i kulturu stradanja. Bio je nestranačka ličnost, ali se u međuvremenu, prema našim informacijama, učlanio u SNS. Kada smo ga pozvali da proverimo naša saznanja, on ih nije demantovao.

- U ovom trenutku zaista ne bih mogao to da komentarišem - zagonetan je bio Ristić, koji je izbegao i da odgovori na pitanje da li je s njim bilo razgovora o tome da preuzme resor kulture, ali i da otkrije da li je član SNS-a.

Iako detalji trojnog sastanka još nisu poznati, izvesno je da će GO naprednjaka u petak doneti konkretne odluke, dok Socijalistička partija još nije zakazala sednicu šireg vrha stranke, ali se to očekuje krajem nedelje.

- Kao što znate, sednica Glavnog odbora nam je u petak i na njoj će se napokon staviti tačka na kombinatoriku. Biće razgovora o smenama naših kadrova, a najverovatnije ćemo razgovarati i o eventualnim zamenama jer je vremena sve manje - kaže za „Alo!“ potpredsednik naprednjaka i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Kako se u političkim kuloarima spekuliše da bi upravo on mogao da u slučaju takvog scenarija preuzme od Aleksandra Vučića resor vojske, Gašić odgovara da je on „vojnik stranke“.

- Što se mene tiče, ja sam vojnik stranke i sve što predsednik i stranka stave od zadataka pred mene, moje je da izvršavam najbolje i najodgovornije što mogu sa maksimalnom posvećenošću boljitku građana Srbije! Ali, Vučić i ja o tome nismo razgovarali i sve je u domenu spekulacija - napominje prvi čovek Kruševca.

Ja sam vojnik partije: Bratislav Gašić

Ja sam vojnik partije: Bratislav Gašić | Foto: Oliver Bunić

U igri više kombinacija!


Postoji više kombinacija o tome kako će ubuduće izgledati kabinet u Nemanjinoj 11. Izvesno je da tačan sastav nećemo znati do 27. jula i godišnjicu Vlade, već tek početkom avgusta. Kao jedna od mogućnosti pominje se razdvajanje resora finansija i privrede, zatim spajanje energetike i rudarstva, samouprave sa državnom upravom i saobraćaja sa građevinom. Još jedan scenario predviđa i da se evropske integracije pripoje Ministarstvu spoljnih poslova, a zasebno formira kabinet za zaštitu životne sredine.

Poslednji komentari
  • li Vreme: 25.07.2013 08:01h

    i on ode iz krusevca!svaki krusevacki gradonacelnik ode za ministra i naravno nikad se vise ne vrati u krusevac .ajd sto ostanu tamo a sto i zaborave odakle su ,gde su vukli serpe po ulici kad su bili deca.tako da krusevljani nikakvu korist nikad nisu imali od tih svojih gradjana na visokim polozajima.beograd je njihova jedina zelja naravno i funkcija .

  • istina Vreme: 25.07.2013 08:03h

    Ako ako diplomirani keramicar dekorater za ministra vojnog nije uopste losa kombinacija, naprotiv sve kasarne ce dobiti plocice za kupatila po snizenoj ceni plus djaba ruka,malo li je to ej ljudi..

  • ars Vreme: 25.07.2013 08:11h

    - "Što se mene tiče, ja sam vojnik stranke".Ovo je esencijalna formulacija svesti članova SNS-a. Kao što vidimo, bila je (tokom naših gubitničkih ratova sa svim svetom i za vreme njihove koalicije s' Miloševićem), a i sada je, očigledno, aktualna. Nema stida u ovim ljudima, jer, vidimo, nema ni pameti. O tome, njihovom mozgu, svesti, racionalnom i iracionalnom, odlučuje njihov vrhovni vođa, koji ne drži samo njih u zabludi, već (zahvaljujući beznadežnosti u koju smo sveukupno dovedeni uz nesposobnost i alavost ovih i prethodnih političkih garnitura) i dobar deo jadnog naroda isprane svesti. Ponižavajuće je živeti u ovako srozanoj zemlji uz lica "vojnika" svojih stranaka i svojih vođa. Previše je fašistička izjava i do bola kazuje koji je njen karakter. Uz crkvu, tj, skaradne izjave njenih glavešina, Dikićevu lojalonost Srbiji i Vučiću, obesmišljavanje bilo kakve kulture, sem diktiranja etno-srpske, i, teško je sve nabrojati, ova jadna zemlja, brzim koracima napreduje unazad...

  • Bata Niš Vreme: 25.07.2013 09:24h

    Ako se rekonstrukcija vlade obavi a u njoj ostanu Mrkonjić,Obradović,Đukić Dejanović i magistar V.Ilić,onda bolje da se nije trošilo vreme na takvu ''rekonstrukciju''.

  • Pera Vreme: 25.07.2013 09:41h

    Bruka, kasarne ce sigurno imati nove plocice..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP