Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SNS KADROVI

Gojković ili Knežević predsednik Skupštine Srbije?

Autor: Novosti | 22.04.2014 - 09:07:00h | Komentara: 2

Naprednjaci su suzili krug kandidata za mesto predsednika parlamenta koji će u sredu biti izabran, a novi predsednik Narodne skupštine biće član Predsedništva naprednjaka Maja Gojković ili potpredsednik SNS Goran Knežević

Maja  Gojkovič

Maja Gojkovič | Foto: FoNet - Nenad Đorđević

Kako pišu Novosti, pošto se odustalo od ideje o rotirajućem predsedniku, odnosno smenjivanju šefa parlamenta svake godine, Knežević ili Gojkovićeva dobiće četvorogodišnji mandat.
Zvanična odluka o budućem predsedniku parlamenta trebalo bi da bude obelodanjena u utorak, kako bi poslanici u sredu mogli da nastave sednicu na kojoj se bira kompletno skupštinsko rukovodstvo.

Kandidat broj 2:  Goran Knežević

Goran Knežević | Foto: FoNet

To je ujedno uvertira i za predstojeći vikend, kada se očekuje da zakletvu položi premijer i ministri.
Maja Gojković je nakon pobede naprednjaka na izborima rekla da je pravljenje vlade ozbiljan posao i da je važan kvalitet, a on se ne meri brzinom formiranja. "Mi ćemo svakako dobiti novu vladu u najkraćem roku do sada od uvođenja višestranačja", rekla je Gojovićeva. Na pitanje, ko bi mogao da bude predsednik Skupštine, Gojković je tada rekla da će na tom mestu biti jaka politička figura koja će svojom političkom veštinom umeti da doprinosi što boljem završavanju važnog državnog posla.
Kako je "Novostima" potvrđeno, Vučić će kao mandatar u utorak imati još jednu rundu razgovora sa liderom socijalista Ivicom Dačićem. Aktuelni premijer tehničke vlade i dalje je najbliži mestu vicepremijera, ali je ostalo da se utanači hoće li ujedno voditi i resor odbrane ili diplomatiju. Tokom prazničnih dana trajale su neformalne konsultacije unutar stranačkih blokova, ali će kompletan spisak svih članova budućeg ministarskog tima lider naprednjaka obelodaniti u petak, na sednici Glavnog odbora SNS.
Mandat u Vladi gotovo sigurno nastaviće Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Vanja Udovičić, Lazar Krstić, Aleksandar Vulin, Ivan Tasovac, kao i Nikola Selaković ako ne zauzme fotelju gradonačelnika Beograda. Nebojša Stefanović će se preseliti iz parlamenta u Nemanjinu, kao ministar policije ili odbrane. Mesto je rezervisano i za nekadašnju guvernerku Kori Udovički, koja će preuzeti neki od ekonomskih resora.

Neće biti sednica parlamenta bez 84 poslanika

Sednice novog saziva Skupštine Srbije biće prekidana ukoliko u sali ne sede najmanje 84 poslanika, pišu Novosti.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Dušan Milenković

Prema navodima lista, ovo će biti jedna od novina koje će doneti promena Poslovnika, a naprednjaci planiraju da vrlo brzo nakon izbora budućeg ministarskog tima formiraju i radnu grupu koja će izmeniti najvažniji skupštinski akt.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u prethodnom sazivu, izjavio da će jedna od najznačajnijih promena biti upravo uvođenje radnog kvoruma.

Želimo da u svakom trenutku u sali sedi najmanje trećina poslanika. Poslanici moraju bolje da zastupaju interese građana i da brane i menjaju zakosne pripose, rekao je Babić za Novosti, dodajući da ne želi da licitira rok u kome će biti uvedena nova pravila.

Poslednji komentari
  • VITEZ Vreme: 22.04.2014 10:33h

    Što, znači, opet se postavljaju zaslužni a nikako stručni. Ovo dvoje su zaslužili narukvice.

  • Bandar Vreme: 22.04.2014 11:19h

    Stavite tu i moju pokojnu babu biće isto kao i sa ovima, al već počnite jednom nešto da radite.Već treću godinu nas zamajavate i prodajete m. za bubrege.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP