Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBORI

Gračanica bira između dva Stojanovića

Autor: Tanjug | 30.11.2013 - 17:22:00h | Komentara: 0

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Gračanice sutra će snage odmeriti kandidat Građanske inicijative "Srpska" Branimir Stojanović i kandidat Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović.

Kada bi se ostvarila Dačićeva ideja, svi srpski manastiri bi pripali albanskom Kosovu: Manastir GračanicaManastir Gračanica

Kandidat "Srpske" Branimir Stojanović rekao je Tanjugu da očekuje da će na sutrašnjim izborima biti potvrdjena njegova pobeda iz prvog kruga u kojem je osvojio oko 1.400 glasova više od svog protivkandidata.

"Očekujem da će se sutra završiti ova izborna agonija u koju smo nepravedno gurnuti s obzirom na to da su birači u prvom izbornom krugu jasno rekli šta žele i ostalo je da to ponove i sutra", kazao je Branimir Stojanović.

Kandidat G.I. "Srpska" za gradonačelnika Gračanice je rekao da posle sutrašnjeg glasanja sledi, kako je rekao, otvaranje novih vrata boljeg života u kome će gradjani sami odlučivati o svojoj sudbini. "Žitelji Gračanice glasanjem za 'Srpsku' pokazaće da nikom neće dozvoliti da diriguje njihovim životima i da u njihovo ime odlučuje gde će, šta će i kako će raditi", istakao je Branimir Stojanović.

Njegov protivkandidat i prezimenjak Bojan Stojanović je kazao da se više ne postoji dilema u vezi s formiranjem Zajednice srpskih opština, jer će, po njemu, Zajednica sigurno biti formirana.

"Nema nikakve dileme, skupštine opština su formirane, odbornici će doneti odluku o formiranju Zajednice i ostaje jedino da se vidi između dva kandidata, ko će sve to voditi", rekao je Bojan Stojanović, poručujući glasačima da na biralištima zaokruže ime onog za koga misle da će bolje štititi njihove interese.

Lider Saveza kosovskih Srba je rekao da će se sutra uveče po zatvaranju biračkih mesta znati stvarna slika šta žele žitelji Gračanice, istakavši da će poštovati rezultate izbora koje saopšti Centralna izborna komisija.

Komentarišući izjavu ambasadora Velike Britanije na Kosovu Jan Klif da će medjunarodni posmatrači posebnu pažnju obratiti na pojedina biračka mesta u Gračanici, Bojan Stojanović je rekao da je to posledica "dešavanja u prvom krugu i raznih pritisaka".

Na pitanje da li je ambasador Klif to rekao zbog toga što su u prvom krugu izbora privedeni pojedini aktivisti Saveza kosovskih Srba pod sumnjom da su kupovali glasove, Stojanović je odgovorio da to "ne može da komentariše jer je sudski postupak u toku" i da bi pitanje trebalo postaviti ambasadoru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP