Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RAZVIJAJU ODNOSE

Grčka će podržati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama

Autor: Beta | 14.07.2015 - 19:52:00h | Komentara: 3

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikolaos Kocias izjavio je danas da će njegova zemlja podržati članstvo Kosova u međunarodnim telima, uključući bezbednosne organizacije, i izrazio ubeđenje da će ti procesi služiti stabilnosti u regionu, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova Isa Mustafe.

Grčka zastava

Grčka odluči da podrži članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama | Foto: Profimedia

Kako je saopšteno, Mustafa je danas sa grčkim šefom diplomatije razgovarao o "odnosima između dve zemlje i mogućnostima produbljivanja saradnje".
- Premijer Mustafa je zahvalio šefu grčke diplomatije za podršku koju je Grčka dala u procesima učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije i integrativnim procesima u EU, kaže se u saopštenju.
Kosovski premijer je ocenio da su sazreli uslovi za dalje unapređenje odnosa između Grčke i Kosova.
Tokom susreta sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem, grčki šef diplomatije se založio za što skorije otvaranje kancelarije Kosova u Atini.
"Grčki ministar inostranih poslova Kocias je naglasio da se očekuje brzo otvaranje kancelarije Kosova u Atini na dobrobit i jačanje ekonomske saradnje između dveju zemalja. Inače, ovo je prva zvanična poseta jednog šefa grčke diplomatije Kosovu", kaže se u saopštenju kosovskog Ministarstva spoljnih poslova.
Poslednji komentari
  • branko1 Vreme: 14.07.2015 20:14h

    Bravo "braćo"Grci.Od vas je tako nešto i očekivano..Sećamo se mi perioda kada smo kao "braća"čekali po desetak sati za vize,dok je kompletna evropska gologuzija ulazila u Grčku bez viza.Takve brace,kao što ste vi,ima koliko hoćeš,pa nas I podrška Kosovu ne iznenađuje.Obraz je obraz,a vaš obraz ..........

  • Saki Vreme: 14.07.2015 22:03h

    Kako je Rambo pevao: Prijatelju, prijatelju.......

  • znalac Vreme: 15.07.2015 01:06h

    Nije dobro komentarisati ovakvu eventualnu odluku Grcke u trenutku kada se ona bukvalno bori za goli opstanak.Vize koje smo imali u doba SFRJ su deo problema sa Makedoncima pocevsi od imena pa na dalje, a taj mproblem ni do danas nije resen.Nema prostora da o tome kazem vise.A to sta ce eventualno uraditi sa clanstvom Kosova, pa da pitam kako je postupio veliki Srbin Vlade Divac?Ovo je deo cele ucene koju je EU uspostavila Grckoj i oni to jednostavno ne mogu da izbegnu bez obzira na emocije.Nemojmo tako olako suditi proverenom prijatelju srpskog naroda kroz celu nasu istoriju i traziti da drugi budu veci Srbi od nas samih.Tako izgleda kad si clan EU, moraju se slusati naredjenja.Zato Srbijo pamet u glavu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP