Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIKOVALI

Gromoglasan aplauz odbornika za milionski honorar Ani Bekuti

Autor: Beta | 14.12.2013 - 13:39:00h | Komentara: 3

Gromoglasnim aplauzom odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac pozdravlili su odluku o odbacivanju krivične prijave zbog potrošenih milion dinara iz budžeta za koncert Ane Bekute, saopštio je Kabinet predsednika opštine.

Ana Bekuta

Ana Bekuta | Foto: Zoran Lončarević

Saopštenje je usledilo posle jučerašnje sednice lokalnog parlamenta kada je predsednik opštine Milisav Mirković pročitao odluku tužilaštva da je protiv njega odabečena krivična prijava koju je podneo Opštinski odbor DS zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava.
Saopštenje je upućeno svim medijima a naslovljeno je sa "Koncert Ane Bekute organizovan u skladu sa zakonom" u kome se ističe da su odbornici gromoglasnim aplauzom pozdravili odluku Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku koju je lično pročitao predsednik.
Koncert Ane Bekute, održan je u aprilu povodom Dana opštine kome je
prisustvovao i bivši ministar Milutin Mrkonjić kada mu je predsednik opštine uručio najveće opštinsko priznanje Zlatnu plaketu "Takovski ustanak", izazvao je oštru reakciju javnosti.
Za ovaj koncert iz opštinskog budžeta izdvojeno je 1.051.000 dinara a
ugovor je potpisao predsednik Mirković, što je unapred plaćeno i nije održan nikakav tender na koji su mogli da se jave i drugi pevači, zbog čega je podneta krivična prijava, tvrdile su demokrate.
Povodom najnovijeg saopštenja Kabineta predsednika opštine danas se
oglasilo u rukovodstvo DS u ovom gradu, koji su najavili da će preduzeti i političke mere kako bi se sprečilo trošenje para poreskih obveznika za "igru i veselje" a ne za rešavanje zapošljavanja mladih.
"Nije jasno čemu se aplaudiralo i umesto da SPS čiji je Mirković član bude rigorozna za bahatost u potrošnji, pogotovu što se najavljuju rigorozne štednja, oni pozdravljaju što se pevačicama daju milioni" , rekao je podpredsednik OO DS Dobrosav Lazarević.
On je najavio za ponedeljak specijalnu konferenciju za medije na kojoj će biti saopšteni dalji koraci u zaustavljanju neodgovornog i nedomaćinskog ponašanja.
Poslednji komentari
  • Slavo Vreme: 14.12.2013 16:44h

    Sta reci , cega se pametan stidi .......

  • DSV Vreme: 14.12.2013 17:27h

    PA kad nemaju srama sto im sirotinja ni HLEBA NI DRVA NEMA ,a oni se baskare sa PLATAMA KO DA SU NESTO PAMETNI .Pa Q im je tu negde isti sa zastitnikom !Sram vas bilo .Platicete CEH NARODU NA IZBORIMA SRBIJA JE TO !

  • Toma Vreme: 14.12.2013 18:07h

    Odbacivanjekr.prijave je ogledalonaseg sudstva i tuzilastva.Nije bvilo tendera,za sat dvas dami ispleceno 10.000 evra,dok obican gradjanin za to vreme zar5adi 200 dinara.Zarmnogo hvaljen DRI uovomslucaju nece da reagujejer ocito gradskifunkcioner ne drzi se Yakona o javnim nabavkama,Te Zakona obudzetskom sistemu/Arcite narodne pare,zasto i nebiste kada vam je to omoguceno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP