Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Grubješić, Kalanović i Dinkić stavili mandate na raspolaganje GO URS

Autor: Tanjug | 21.07.2013 - 12:54:00h | Komentara: 8

Potpredednica Ujedinjenih regiona Srbije i potpredsednica vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić danas je poručila da neće biti prepreka razvoju Srbije i boljem funkcionisanju vlade, a svoj mandat stavila na raspolaganje Glavnom odboru stranke, kao i Verica Kalanović i Mlađan Dinkić.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Goran Sivački

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije i minisar finansija i privrede Mlađan Dinkić poručio je danas da ta stranka neće biti prepreka za suštinsku i delotvornu rekonstrukciju vlade, jer građani s pravom od vlade očekuju više.
Dinkić je Glavnom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i pozvao ga da ovlasti Predsedništvo stranke za donošenje odluka u procesu rekonstrukcije vlade.
"Vi ste me predložili na mesto ministra i vi odlučujete o mom mandatu ministra", poručio je Dinkić članovima GO URS.
Dinkić je poručio da će otvoreno u predstojećoj sedmici razgovarati sa koalicionim partnerima i da neće upućivati poruke preko neimenovanih izvora.

Suzana Grubješić

Suzana Grubješić | Foto: Milorad Milanković

 
"Očekujem da ćemo u nedelji pred nama definisati programske ciljeve, da ćemo kritički i racionalno analizirati učinke i rad svih ministara u vladi, ali svakako nećemo učestvovati u rekonstrukciji koja se konstruiše u tabloidima, jer nas u vladu pre godinu dana nisu pozvali neimenovani izvori već Ivica Dačić i Aleksandar Vučić", rekao je Dinkić na sednici Glavnog odbora URS.


"Ja se u fotelji nisam ni rodila, ni odrasla i ne nameravam u njoj ni da ostarim", rekla je Grubješić na početku sednice GO URS.

Grubješić je rekla da je odlukom Evropskog saveta da se sa Srbijom otpočnu pristupni pregovori naša država konačno dobila šansu da postane normalna i pristojna evropska država, ali i istakla da to nije prevashodno njena zasluga.

"Najzaslužniji su premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, jer da nije bilo briselskog sporazuma ja ne bih mogla ništa da uradim", rekla je Grubješić, koja je premijeru već podnela izveštaj o jednogodišnjem radu.

Ona nije članovima GO URS pročitila svoj opšežan izveštaj o radu, jer, kako je objasnila, ne voli da se sama hvali, a lideru stranke Mlađanu Dinkiću zamerila je što je proteklih dana izricao velike pohvale na njen račun, jer se, kako je primetila, tako stvara utisak da su članovi URS najbolje radili u vladi, dok je njen utisak da je vlada u celini radila dobro

Verica Kalanović

Verica Kalanović | Foto: Zoran Raš

Obaveštavajući GO URS da mu stavlja na raspolaganje svoju funkciju, Grubješić je rekla da se u politici mora zadržati minimum dostojanstva, jer to je najbolji način da se stekne poštovanje i političkih partnera i protivnika.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović danas je takođe stavila svoj ministarski mandat na raspolaganje članovima GO URS-a, kao što je to učinila i potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.


Kalanović je, podnoseći izveštaj o radu ministarstva na čijem je čelu, na sednici GO URS-a rekla da će sutra izveštaj o radu podneti premijeru Srbije Ivici Dačiću i da će ga staviti na sajt ministarstva.


"Stavljam vam na raspolaganje mandat, jer smatram da mi kao URS o tome treba da odlučujemo", rekla je Kalanović obraćajući se članovima GO URS u opštini Stari Grad.


Ona je dodala da je rekonstrukcija vlade sigurno "top tema" i da se od svih očekuje sumiranje i realno sagledavanje učinjenog, ali i onoga što nije urađeno.

Poslednji komentari
  • Panter Vreme: 21.07.2013 14:52h

    Posto nista nisu ni radili, vrlo je tesko da bilo sta i prikazu. Kako se ne bi dodatno blamirao, URS-u je najpametnije da napusti Vladu. Za sve ove godine nisu nista pruzili, samo su oduzimali, i vreme a i novac ovom narodu.

  • volja Vreme: 21.07.2013 14:54h

    dobra volja je tu, sada je na vucicu da sa novim entuzijazmom povede vladu i gradjane u bolji zivot .

  • vuk Vreme: 21.07.2013 14:57h

    sa 7o odsto i vise poverenja gradjana vucic sada moze formirati efikansiju vladu i interesu srbije i gradjana.

  • puls Vreme: 21.07.2013 14:59h

    osluskujemo narod, hoce promene na bolje. vucicu daj nam bolji zivot inace ode mast u propast.

  • ROJ Vreme: 21.07.2013 18:11h

    idite da vas više na gledamo i slušamo o vašim uspesima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP